Бегълка от ИДИЛ: Убиват всеки опитал се да ги напусне!

Бегълка от ИДИЛ разкри подробности за избягалите момичета и ситуацията в организацията

ДАЕШ спазва строг код по отношение на бягството от организацията. Бегълка от ИДИЛ разкрива покъртителни истории за живота там и съдбата на десетки млади момичета от Западна Европа, подмамени от бойци на организацията, малко преди да бъде убита.

Преди година Кадиса Султана, Бетнал Грийн и Самра Кесинович бягат в Сирия. И трите са непълнолетни, по на 15 – 16 и са подмамени да станат булки на джихадисти. И трите умират.

Младото момиче успява да се свърже тайно с близките си в Англия, на които разказва, че животът в ДАЕШ е по-лош и от робски лагер през Средните векове. Спазват се железни правила, а всяко провинение се заплаща с бой или смърт.

Кадиса бяга през Турция от летище Гетуик, заедно с Шамима Бегум и Амира Абасе. Тя е на 15 години и напуска Англия, убедена, че в Сирия ще живее като в приказка от 1001 нощ.

Попада в кошмар.

Момичето много бързо осъзнава, че обещанията, които са й давали по интернет, нямат нищо общо с реалността. Принуждават я да се крие в пещери, живее по-зле и от първобитен човек, като много бързо осъзнава, че животът там няма да е лесен, нито пък ще издържи дълго. Без да привлича излишно внимание, тя започва да проучва начините за бягство, но не успява да организира своето собствено. По време на своите обиколки успява да се запознае и с английското и австрийското момиче, като дори става свидетелка на смъртта им. И остава достатъчно дълго жива, за да разкаже на близките си.

„Те, /ДАЕШ/, не искаха да допускат никакви грешки. След като част от момичетата, които бяха вербували успяха да избягат, взеха мерки да спрат другите. Всяко подозрение се наказваше с бой до смърт. Всеки опит да се напусне организацията, означаваше смъртна присъда. Убиха и двете публично, с камъни“, разкрива тя пред близките си.

Кадиса е убита през май тази година, след удари на руските военновъздушни сили върху обекти, завзети от ДАЕШ. „Накрая беше много уплашена. Разказваше, че търси начин за бягство, но ситуацията се влошавала с всеки изминал ден“, допълва още и сестра й Халима Камон, която е на 26 години и живее в Британия.

razkritia.com 

Доналд Тръмп: Хилари Клинтън е създател на „Ислямска държава“!

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!