Филипините "потънаха" в кръв, избиват наркотрафикантите, ООН и НПО в паника! (ВИДЕО)

Президентът Родриго Дутерте призова да се избият до крак всички дилъри на дрога

Президентът Родриго Дутерте

Президентът Родриго Дутерте - "Наказателят" - “the Punisher”

Невиждана кланица се състоя във Филипините, след като президентът Родриго Дутерте обяви война на дилърите на наркотици и клиентите им. Той издаде заповед да се избият всички до крак и заяви, че телата им трябва да останат на улицата поне няколко часа за назидание, съобщава news.com.au., цитиран от blitz.bg

Заради успеха си в борбата с престъпността Дутерте вече се сдоби с прякора "Наказателят" - “the Punisher”.

В период на 20 години като кмет на Давао, столицата на най-размирния остров на страната, Минденао, Родриго Дутерте превръща града от "Столица на убийствата на Филипините" в това което туристическите органицации наричат "Най-спокойния град в Югоизточна Азия," и това което numbeo.com класира като четвъртото най-безопасно място в света.

Само за два месеца улиците на Филипините потънаха в кръв, пише news.com.au, което разбира се няма как да отговаря на истината.

Журналистка от CNN с шокиращо разкритие: Плащат ни да си измисляме

Почти всеки ден се виждат трупове, край тях - близки, които плачат за починалите, продължават news.com.au. Трябва да се отбележи за сравнение, че в страната на изданието - news.com.au, борбата с наркотрафика се води по предписание на ООН и различните НПО. В резултат на това наркотрафика и употребата на наркотици непрекъснато бележат ръст.

В същност това което се говори сред хората във Филипините и най-вече на остров Минденао, е че корумпираните полицаи избиват наркотрафикантите, които работят за тях, за да не ги издадат когато бъдат заловени.

В стил нагнетяване на напрежение и изопъчаване на действителността изданието продължава: Още преди да стане президент, Дутерте обеща, че ще избие всички до крак и изпълни обещанието си.

"Не се осмелявайте да унищожавате земята ми, не се осмелявайте да унищожавате нашата младеж и децата ни, защото ще убия всички ви", закани се той и наистина така и стана.

До момента полицията е потвърдила за смъртта на 110 души, но изданието предполага, че техният брой е над 300.
 
Дутерте обяви и големи награди за тези, които хванат прекупвачи на дрога и каза, че няма да има наказания за постъпките им. Това кара корумпираната час от полицията да побърза да се освободи от наркодилърите които работят за тях преди да бъдат заловени и разкрият своите покровители.

Поведението на филипинския президент вече бе осъдено от ООН.

Вместо да се трогне и да подкрепи унищожаването на държавата и населението според указанията на ООН, той даде пресконференция, на която обяви, че ще продължи и за напред с изтребването на дилърите. Защитници на човешките права обаче твърдят, че сред загиналите има и случайни жертви, които били на улицата по време на стрелбите.

Терористът Мохамед Далил имал любовна връзка с активистка от Български хелзински комитет

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!