Журналистка от CNN с шокиращо разкритие: Плащат ни да си измисляме

Амбър Лайън

Според Амбър Лайън, журналистка, която е печелила три пъти наградата Еми, CNN най-редовно получава тлъсти суми от американското правителство и не само, за да отразява различни събития по „правилен начин“. Освен това администрацията на Обама, плащала на световната медия да налага своего рода цензура.

Редфлагнюз пише следното:

„През 2011 Си Ен Ен изпрати екип от 4 души да отразят „Арабската пролет“ на живо. Още с пристигането си, екипът беше под изключителен натиск и имаше много проблеми, но въпреки това съумяха да заснемат страхотен материал. Както каза Глен Гринуорд от Гардиън:

„В този сегмент Лайън интервюира активисти, които са били измъчвани от силите на правителството, докато семейства и близки разказват как роднините им са изчезвали безследно. Амбър проведе разговори с правителствени лица, които защитаваха мъченията и отвличанията. Сегментът включваше и видео материал, който показва как войници разстрелват мирни демонстратори.

Едва ли досега е имало по-реалистичен и брутален видео материал и репортаж за режим, който се подкрепя от САЩ.

Въпреки тази отлична работа и опасностите, които собствените им журналисти и източниците им са преживяли за да заснемат това, Си Ен Ен Интернешънъл никога не пусна документалният филм.Дори при десетки запитвания и молби от страна на служителите си, Си Ен Ен продължи да отказва да пусне документалният филм за Бахрейн. Дори отказаха да дадат обяснение защо.

Лайън казва „видях бруталните репресии на режима в Бахрейн и не мога да повярвам, че Си Ен Ен ме принуди да сложа в материалите си откровени про-правителствени лъжи.“ „

Ето и сегмент от материала, които известната медия е отказала да пусне:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!