Германия кани бежанци в армията си

Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен възнамерява да привлече бежанци в германската армия.

„В Бундесвера е готов пилотен проект за обучение по редица специалности на над сто цивилни бежанци“, – каза фон дер Лайен в неделя, 24 юли в интервю за Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Наред с другите неща, миграните могат да бъдат ангажирани в техническите работи, в медицината и логистиката. Но сирийските граждани не могат да служат като войници в Бундесвера, заяви министърът на отбраната.

„Идеята е, че след като те се върнат в Сирия да могат да помагат за възстановяването на страната“, – допълни министърът на отбраната.

Когато на власт в Сирия дойде правителство, което ще бъде в състояние да поема отговорност, Германия ще подкрепя обучението на силите за сигурност.

По-рано Урсула фон дер Лайен заяви, че германската армия в бъдеще в някои случаи ще включва в бойни действия не само германски граждани, но и граждани на други държави – членки на ЕС. Това предложение бе посрещнато със съпротива в редиците на Християндемократическия съюз, в който влиза и министърът на отбраната.

nepoznato.energetika-bg.com

Великото преселение на германците: Хиляди немци емигрират, не щат и да чуват повече за Германия

Сатанист разкри кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни, КОЙ е създателят на комунизма и какво да очакваме от третата световна война

 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!