За какво е необходим тероризма? Димо Гяуров: Свиквайте с ограниченията на свободите, за да преборим тероризма... (или обратно)

Полк. Славчо Велков: Оръжия за Близкия Изток се товарят на правителствената стоянка на летище София

Колко "терористични акта" са били предовратени благодарение на "ограничените свободи"?...

Д. Рокфелер: Трябва ни мащабна криза и хората ще приемат новия световен ред

Необходимо е да ограничим демократичните свободи, за да се преборим с тероризма. За съжаление, трябва да свикнем с тази мисъл. Това обяви бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров в сутрешния блок на Нова телевизия по повод подготвяното ново извънредно законодателство за борба с тероризма, съобщава news.bg.  

Запитан дали няма да има злоупотреба с власт, Гяуров коментира, че бил доста приятно изненадан от текстовете на законопроекта, които според него предвиждали противодействие на евентуални опити за злоупотреба от страна на властта и службите.

В тази връзка се разчитало на Специализирания съд, който щял да контролира целия процес и да дава разрешението за прилагане на мерките по антитерористичното законодателство.

По думите му, проектозаконът предвиждал, че ако някой е заподозрян в терористична дейност, щял да бъде уведомяван от властите, но не и преди те да поставят под наблюдение съответния заподозрян, като в такъв режим той можел да бъде до 6 месеца.

Според ексшефа на Националната разузнавателна служба обаче имало и два-три опасни текста по отношение на подслушването, като се давало възможност на ДАНС да подслушва, без да оставят документална следа, което го имало и преди, когато се подслушваха журналисти и бизнесмени, припомни Гяуров. 

Експертът по сигурност Христо Смоленов не се съгласи с Гяуров, като отсече, че държавата занемарявала сектор „Сигурност” и нямало мерки за превенция на терористичната дейност.

Според Смоленов новото антитерористично законодателство било просто административен отговор в борбата с тероризма, като беше категоричен, че нито една държава не се е справила само с административно-командни средства с тероризма. Въпросът е в мрежовия режим на тероризма, подчерта той.

По думите му, в Лондон вече било много сигурно, защото финансите на международния тероризъм живеели там, аргументирайки се, че "вълкът никога не напада в близост до своята бърлога". Гяуров възрази, давайки пример как при подозрителен багаж наскоро в метрото в Лондон полицията реагирала „за две минути”, искайки да каже, че сигурността в британската столица се дължи на предприетите действия от страна на британските власти. 

Новият Световен Ред идва! Готови ли сте?

Полк. Славчо Велков: Оръжия за Близкия Изток се товарят на правителствената стоянка на летище София

Оръжия за Сирия се товарят на летище София, това става с огромни самолети, които кацат на правителствената стоянка”, обяви експертът по сигурността полк. Славчо Велков пред БТВ, съобщава Труд.

От видеоклип, разпространен в интернет, става ясно, че българската фирма „Ахелой ОПМ” доставя оръжия за умерените бунтовници в Сирия, но представителите на фирмата отазаха да коментират.

„Тези огромни количества оръжие понякога пренощуват на летище София в хангарите”, „От есента на 2014 г. до април тази година български фирми са изнесли над 2000 тона оръжие и боеприпаси за региона, това е нормално количество”, поясни още Велков.

Бизнесът с "Ислямска държава" съживи военните ни заводи

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!