Bild се заяде с нашите ловци на бежанци - приличали на руски "зелени човечета" - Те: Защитаваме се срещу нашествениците, които Германия покани

На пръв поглед българските ловци на бежанци изглеждат точно като руските "зелени човечета", които преди две години нахлуха в Крим, коментира германското издание Bild, цитирано от "Фокус". Те са облечени в камуфлажни дрехи, обути са в кубинки и носят маски, когато "патрулират" в планината Странджа на българо-турската граница.

"Защитаваме се срещу нашествениците, които Германия покани", обяснява Юри, един от мъжете, които участват доброволно в това, което те наричат охрана на националната граница.

България има 260-километрова граница с Турция, но тъй като само част от нея е снабдена с ограда, трафикантите и бежанците може да проникнат в страната сравнително лесно.

Но не само десни екстремисти се опитват да импровизират охрана - правозащитни организации говорят за стотици, които редовно "ходят на лов" за бежанци.

Някои от тях идват след работа, а други - в почивните дни. "За нас това е спорт в планината и в същото време защитаваме нашата родина, защитаваме и нашите семейства", разказва мъж на име Иван, който признава, че ножът му винаги му е под ръка.

"Ловците" работят ръка за ръка с българската гранична полиция, а когато се срещат в планината, служителите поздравяват приятелски мъжете с маски и ги разпитват дали са забелязали нещо нередно. "Полицията е на наша страна, за това обаче не може да се говори", признава - друг мъж от маскираната компания.

Колко брутална може да стане ситуацията, когато бъде заловен бежанец, може да се види в многобройните клипове, разпространени в интернет пространството. Но агресивните методи за саморазправа са приветствани не само от част от населението, но са толерирани и от политиците.

blitz.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...