Хафъзов: Нашият турски народ не се продава! (ВИДЕО)

"Оттук нататък в България, в Турция, в Европа, за да ми чуят гласа имам нужда от едно: Всички гледат към Сунгурларе в момента."

Ако искате ме заколете, ако искате ме обесете, зове на турски език депутатът от българското Народно събрание, пишат от flagman.bg. Видеото е снимано през ноември 2015 год., докато депутатът Хюсеин Хафъзов все още е член на ДПС.

Запис от френетичен моноспектакъл,  включващ разпален вътрешен диалог - с въпроси към себе си и отговори към общността и обратно, напомняща за обет преди джихад, с изпълнител бургаският депутат от ДПС Хюсеин Хафъзов. 
Хафъзов нарича община Сунгурларе турска и отправя следните призиви: „Ако искате  ми спечелете сърцето с обич преди да излезете от тук! Ако искате го вземете и го сложете на тази маса!  Ако  искате ме заколете и да се свърши с живота и политиката на Хюсеин Хафъзов!”. Това е част от обета, от клетвата, в която той заклева електората между първия и втория тур, когато на балотажа се явяват Георги Кенов от БДЦ и Васил Панделиев от ДПС. Разликата в гласовете между двамата е около 1000 гласа. Речта е произнесена на закрито в сунгурларското село Манолич.

Депутатът води въображаем диалог с опонента на ДПС Георги Кенов. От вдъхновените му отговори става ясно, че Хафъзов през седмица се вижда с Ахмет Давутоглу - министър-председател на Турция и с президента на Турция Реджеб Ердоган, с които си говори за положението на турците в България. Жителите на най-голямото и богато село в Сунгурларе, предимно мюсюлмани, бурно отговарят , че избират Сърцето му. Следват и мощни викове „ДПС”.

На масата до Хафъзов са областният лидер на ДПС Ахмед Сюлейман (вляво от него), както и кандидатът за кмет от ДПС Васил Панделиев (вдясно), който спечели вота тази неделя. Всички лидери на ДПС кимат одобрително, докато Хафъзов размахва пръст в съзаклятие към местните жители. На масата е седнал и общинският председател на ДПС-Сунгурларе Халил Ахмед. 

Публикуваме буквален превод на речта от видеото, което ни предостави наш източник, присъствал на срещата:

Враговете в София не успяха да ми затворят устата, ти изобщо няма да можеш!
В София всеки ден ме заплашват, всеки ден казват: „Ще обеся Хюсеин Хафъзов!”, "Ще го убием!" Срещу теб има депутат, който получава 2500 пъти заплахи! Цялата държава е срещу мен, а ти кой си…
Срещу теб е човекът, който през 2 седмици се вижда с Ахмет Давутоглу, с президента на Турция, на света – с Реджеб Ердоган сядаме на маса и говорим за турците в България и мюслюманите – този човек, депутат е срещу теб. А ти кой си?
До този момент, след десетки срещи никой гражданин – брат, сестра, големи малки, не сме подценили, няма обещания, които не сме изпълнили.
Тук дойдох да ви кажа едно: Или ми вземете сърцето, или главата. Или с обич ми спечелете сърцето, или чрез онзи Кенов, който ни продаде, ми вземете главата.
В тази партийна война, във войната ще защитя гражданите си. Срещу вас е депутат, който ви казва „Ако искате ме заколете, ако искате ме обесете. Ако искате ми спечелете сърцето с обич, преди да излезете оттук вземете го и го сложете на тази маса. Ако искате пък ме заколете и да се свърши с живота и политиката на Хюсеин Хафъзов.

Кажете какво искате – сърцето ми или главата ми? 

– Сърцето ти! (отговоря в екстаз залата, б.р.)
Оттук нататък в България, в Турция, в Европа, за да ми чуят гласа имам нужда от едно: Всички гледат към Сунгурларе в момента. Всеки ден ми казват: „Ако изгубим Сунгурларе, ти ще платиш цената!”.  Бъдещето на един политик. Или ще се наложи да се откажа от политика, или партията ни ще спечели в Сунгурларе за да  продължа с политическия си живот. Тук или губим делото, или ще го прочуем.

Преди 2 седмици с Ахмет Давутоглу бяхме на една маса, вечеряме и той ме попита за България. Отговорих му „Имаме голям проблем. В малка община - голям проблем”. Той се помоли за мен и ми отговори, че ще успеем.

Сунгурларе все едно е Манхатън! Всички взират очи тук! Най-важният проблем на света!

Преди няколко месеца на изборите в Сърница работих 1 месец денонощно. Там хората много се страхуваха. Цветан Цветанов ли  дойде. Хората не идваха при нас от страх, но въпреки това спечелихме. Те ни подкрепиха и знаете, че с много голям успех спечелихме.

Със същите чувства в момента съм срещу вас. Разберете ме, това, което искаме да направим сега, е да не повторим грешката си отпреди. Ако не бях се противопоставил, Кенов можеше да спечели и трети мандат. Но аз се противопоставих. Казах си, че ще спася гражданите си от този човек. Той не ги заслужава.

Те не трябва да имат такъв долен кмет. Положих усилия, за да не стане кмет.

Но ми казаха, че ще спечеля. Няма да е той, но трябва да спечелиш.
Защо се отказах от него ли (от Кенов, б.р.)?! – в началото, когато станах депутат, обикалям малките населени места, за да изслушам проблемите на хората. Казвам на Кенов да участваме в проекти, за да сме полезни на хората. Казвам му да иска от правителството пари, подкрепа, от каквото има нужда. Разбираме се в 10 ч. той ми идва в 13,00 ч.
Доколкото знам два проекта е реализирал през последните години тук. Единият е пътят Манолич – Костен, а вторият – пак път. Освен тези двата проекта, какво друго е направил Кенов? За всичко ние му помагахме. За 8 години ББЦ ли му реализира проектите? От Ахмед Доган, Лютви Местан, ДПС са парите и така ги направи.

Като стомана е ДПС! Зад нея е ясно кой стои. Лидерът ни е Лютви Местан!

Някой знае ли кой е лидерът на неговата партия? Дори аз не знам. Синът му 4 пъти смени партиите, сигурен съм, че още 2 пъти ще го направи. Защото не знае откъде е произлязъл, те не са като нас с корени. Този човек Стефан Кенов преди една година с Бареков се опитаха да затворят българо-турската граница. Казаха: „Няма да позволим турците да идват и да гласуват”. Те искаха да спрат нашите турски братя. Тези хора са врагове на турците. Как тогава няма да ме подкрепите?! Няма да позволите някой да ви тъпче, не се страхувайте, ние ще успеем.
Всички казват, че Манолич ще предаде ДПС, защото Кенов раздавал кебапчета и пари.

Нашият турски народ не се продава! 

Не сме толкова евтини, за да се продадем за кебапчета и пари. Като 7-вековен чинар сме ние. Не ни е страх от Кенов.

Денонощно обикалях по руенските и сунгурларските села. Колко пъти съм му казвал да им даде работа, за да направим нещо за населените места. Той ми дава документи, оказват се грешни. (Тук дава пример с Мадан как за 2 години кметът на ДПС реализирал проекти за над 30 милиона лева)
Тук в Сунгурларе за толкова години влязоха ли 16 млн лв? С този човек аз се запознах, след като станах депутат. Преди това кой как го е подкрепял аз не знам. След като се запознахме и като чух как говори си казах, че този човек не може да бъде от нашите, както и ние не можем да бъдем с него. Тогава осъзнах, че трябва да си затворим пътищата ъкм този човек. Ако искате ми вярвайте. Боли ме много. Трябва да споделя вътрешната си болка с вас. Използвам последните часове на предизборната кампания, за да ги споделя с вас, за да разговарям с вас.
Кенов на ифтар, (на официална вечеря) с консула така лошо говорил за турските жени, че всички са останали в шок. Консулът попитал преводача дали това е истинският превод, че как може този човек да говори такива неща.
Оттам нататък ние осъзнахме, че този човек излага турска община, всички турци. Не може да петни името на жените ни, на народа ни! /front.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!