Гръцки и турски изтребители в схватка над Егейско море - Ирак заплаши Турция с война!


6 самолета на Истанбул нарушили 9 пъти въздушното пространство на Атина
Турция

Гръцки и турски изтребители участваха в кратка въздушна схватка над Егейско море, след като турски самолет няколко пъти наруши гръцкото въздушно пространство, съобщи в. “Катимерини”.

Формирование от шест турски изтребителя, обградени от два самолета CN-235, нарушило гръцкото небе 9 пъти. След това турските изтребители били прогонени от гръцките военновъздушни сили. Два от самолетите на Турция били въоръжени.

В началото на месеца гръцкият премиер Алексис Ципрас обвини Турция в многократни нарушения в Егейско море./БЛИЦ

Ирак заплаши Турция с война!

Багдад настоява да бъдат изведени от страната турските военни

Багдад настоява спешно да бъдат изведени от страната турските войници, в противен случай Ирак ще прибегне към военни мерки. Това е заявил министърът на външните работи на Ирак Ибрахим ал-Джафари. "Ако няма друго решение освен това, ние сме готови да го приложим. Ако сме принудени да се борим и защитаваме суверенитета и богатствата на страната си, ние ще се сражаваме", е заявил външният министър на страната.

Министерството на външните работи и военното министерство на Ирак характеризират действията на турските военни като "враждебни" и като пряко нарушение на суверенитета на страната, съобщава Bloknot.ru.

Подразделения на турската армия, подкрепени с бронетехника, навлязоха в иракската провинция Найнава на 4 декември. Анкара твърди, че военнослужещите й са прехвърлени, за да подготвят бойци на народните отряди, които ще се сражават с терористите от "Ислямска държава".

Превод: БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!