Русия смаза стотици цели на ДАЕШ в Сирия с масивен ракетно-авиационен удар

Авиацията от базата „Хмеймим“ е извършила 238 бойни полета и е хвърлила 2000 бомби за 3 дни

Руските военни части са нанесли в последните три дни масивен ракетно-авиационен удар по обекти на „Ислямска държава“ и други екстремистки организации в Сирия. Авиацията от базата „Хмеймим“ е извършила 238 бойни полета и е поразила 699 цели на противника, съобщава РИА Новости, позовавайки се на данни на руското Министерство на отбраната.Същевременно, руски бомбардировачи Ту-22м3 от военното летище в град Моздок (Северна Осетия), съпровождани от изтребители, са извършили 60 бойни полета и са ударили 30 обекта на терористите в провинциите Рака и Дейр ез-Зор.

Във вторник вечерта руска подводница изстреля и крилати ракети „Калибър“ от акваторията на Средиземно море, като унищожи два важни пункта на терористите в техния сирийски бастион Рака. 

Сирийската обсерватория за човешките права, цитирана от AFP, съобщи, че военен командир и дете войник са измежду единадесетте бойци на „Ислямска държава“, убити при днешните въздушни удари по Рака, столицата на джихадистите в Сирия,.

От Обсерваторията не са в състояние да уточнят националността на самолетите, нанесли въздушните удари, нито идентичността на загиналия командир.

Най-малко 32 бойци са убити в неделя при серия от бомбардировки на американската коалиция, съобщава още базираната във Великобритания Обсерватория.

Русия е „смазала“ повече от 600 цели на „Ислямска държава“ само за три дни при последната серия от бомбардировки срещу „злата“ терористична групировка, пише Daily Mail, цитиран от "Фокус".


В официален видеоклип, руските далекообхватни бомбардировачи Ту-22 могат да бъдат видени как хвърлят масивни бомби по сгради, завзети от „покварения“ култ към смъртта, известен като ДАЕШ, продължава британското издание.

Бомбардировачите на Владимир Путин са извършили стотици бойни полети над опустошената от войната Сирия по време на операцията, потвърди министерството на отбраната на Москва.

Министърът на отбраната на Кремъл Сергей Шойгу заяви: „Ние извършихме повече от 300 бойни мисии в Сирия в последните три дни, като поразихме повече от 600 различни цели“.

„Това стана, след като Москва започна смайващо въздушно нападение, включващо 2 хиляди бомби срещу отвратителната терористична групировка, унищожавайки поредица от цели на екстремистката инфраструктура“, пише още всекидневникът.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!