Първа сухопътна операция в Сирия? Руснаци нагазиха в Латакия

Силите били подкрепяни с танкове и бойни самолети

Руснаци

Руските сухопътни сили, подкрепяни от артилерийски звена и авиация, са провели първата си операция на сирийска територия. Това пише кувейтският вестник al-Rai, позовавайки се на бивши сирийски командири. Руските сухопътни сили, подкрепяни с танкове и бойни самолети, са участвали за първи път в операция срещу радикални ислямисти в Сирия, в регион между провинциите Латакия и Идлиб. Те са установили контрол над стратегически възвишения без да дават жертви, отбелязва вестникът.

Изданието допълва, че условията за сухопътни действия от страна на Русия в Сирия са били подготвени от модерна 130-милиметрова артилерия и бойни самолети Су-25М.

Това показва, че Русия подготвя силите си на високо ниво за борба срещу врага..., откакто Русия реши да влезе силово в Сирия, а също така разглежда сирийската територия като реално поле за тренировка, за да покаже силата на модерните руски оръжия и военно оборудване, които не са били използвани в реална война от години, допълва вестникът, позовавайки се на същите източници.

Източниците разкриват още, че сирийското командване е отговаряло за логистичната поддръжка при първата сухопътна операция на руските сили в Сирия.

Москва поиска от сирийските сили и съюзниците им да не участват в оперативните действия, така че руските сухопътни части да бъдат тествани на бойното поле в Сирия, поясняват представителите, допълвайки, че битката е продължила няколко часа, а стратегическите възвишения са били прочистени от терористи.

blitz.bg 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!