Всичко, което НЕ трябваше да знаете за ваксините (за споделяне)

Бил Гейтс

д-р Maurice Hilleman признава, че ваксините са заразени с вируси на СПИН, ЛЕВКЕМИЯ и РАК


(Доктор Маурис Халмън не е случаен доктор. Той е световно известен американски учен микробиолог който е участвал и създал 36 ваксини, повече от който и да е друг учен в областта на ваксините! Да се подцени неговото мнение е най-малкото смешно. Всяка една дума от него заслужава да се взема с най-голяма сериозност)

Ако още не знаете, че ваксините съдържат скрити вируси на рак, следващите редове ще ви шокират. Съществува стар запис на един от най-известните създатели на ваксини от фирма „Мерк” ( Merck), в който той открито говори, че по-ранно използваните в САЩ ваксини са съдържали вируси на левкемия и рак. Когато неговите колеги чули това признание, му се присмели. Тогава някой споменал, че отначало ваксината е била тествана в Русия за странични въздействия, което довело до победа на американците на олимпийските игри, защото руските спортисти вече били обременени с тумори. Трябва да се подчертае: става дума за ваксина, която е била вкарана на милиони американци и рекламирана от правителството на Америка. До ден днешен милиони американци носят в себе си скрити вируси на рак, с помощта на който раковата индустрия прави добри печалби.

Оригиналът може да видите: ТУК  <- (видео)

Защо учените лъжат

Това, че във ваксината SV40 се съдържат ракови вируси, вече не е теория на заговора. За това говори един от водещите учени на Merck – Dr. Maurice Hilleman, който и в кошмарните си сънища не си е представял, че неговите думи ще бъдат записани и предоставени на обществеността в интернет. По-скоро той си мислил, че записът завинаги ще бъде скрит от хората.

Когато го попитали защо не разкаже истината, той казал, че това е вътрешна работа на учените. С други думи – учените крият истината. Те пазят всички мръсни тайни в своите кръгове и никога не признават за замърсяването на ваксините с различни зарази.

Записът на разговора:

Д-р Хоровиц: Вие чувате сега гласа на водещия в света експерт по ваксините д-р Маурис Хилеман, ръководител на отдела по ваксините на фармацевтичния концерн Мерк, който обяснява за своите проблеми с вноса на маймуни. Той разказва за произхода на СПИН, но това, което ще чуете, е било скрито за обществеността.

Dr. Maurice Hilleman : Аз предполагам, че производството и технологиите на ваксините през ХХ век са били като стока с намалена цена.

Журналистът: Преди 50 години, когато още Маурис Хилеман ходил в училище в Майлс Сити – Монтана, в най-добрия случай той се надявал да направи кариера в евтин супермаркет. Вместо това станал пионер в историята на разработките на ваксини в Америка. В Мерк той разработвал ваксини срещу епидемичната заушка, срещу рубеолата.

Д-р Едвард Шортер: Разкажете ни как открихте ваксината SV40 и поливаксината?

Dr. Maurice Hilleman: Това стана в Мерк. Аз дойдох в компанията и разработих ваксината. По онова време за експериментите имахме само маймуни, чиито организми бяха обременени с неизвестни вируси. След шест месеца работа аз се отказах и заявих, че учените не могат от тези дяволски маймуни да получат нормална ваксина и ние загубихме инерцията. И когато вече нищо не можех да направя отидох при Бил Ман от вашингтонския зоопарк и му казах, че имам проблем с биоматериала, че той е замърсен с неизвестни вируси и не знам какво трябва да направя. Бил Ман е наистина умен момък. Казах му, че имам проблем с доставката на маймуни и той ми предложи изход: да внасям маймуни през Испания. Аз тогава не знаех, че заедно с малките зелени маймунчета внасям и вируса на СПИН.

Тези зелени маймунки нямаха диви вируси, но ние не знаехме защо това е така.

 Dr. Edward Shorter: Но тези 40 диви вируси са имали онези, които по-рано са били в джунглата?

Dr. Maurice Hilleman: Да – те имаха. Но те се намираха в едно помещение с новопристигналите зелени маймунки и по този начин и новите се заразяваха. Освен това те вече имаха вируса на СПИН. По това време ме покани конкурентната фирма Sabin-Schiene , която провеждаше международна конференция на базата на благотворителния фонд Sister-Kenny-Stiftung. Трябваше да приготвя доклад за тях. И какво трябваше да кажа? Реших да премълча за вирусите.

Dr. Albert Sabin: Там е имало противници на живата ваксина. Неразбираемо е … те приветстваха ваксините от убити вируси и в същото време подкрепяха моите изследвания с живи вируси във ваксините.

Dr. Maurice Hilleman: Сега трябва да ви кажа нещо (смях), което ще възбуди вниманието ви. Боже мой, аз си мислих, че дяволската ваксина, имам пред вид този див вирус, трябва да попадне във ваксината. Правя един бърз тест – да, така е, той е тук.

В същото време конкурентната фирма Сабин правеше много изпитания в Русия и къде ли още не. По този начин, отивам аз там и говоря за доказателствата за наличието на тези диви вируси, казвам им – ние сме добри приятели, но ще разкажа, че вашите ваксини са обременени с диви вируси.  Конкурентите изпаднаха в ярост. Казаха ми, че това ще предизвика голямо недоверие в света към ваксините. Бях съгласен с тях. Казаха, че това ще предизвика объркване.

Dr. Edward Shorter: Защо те са нарекли това объркване, щом във ваксината присъства неизвестен вирус, който я замърсява?

Dr. Maurice Hilleman: Е, там имаше други 40 неизвестни вируса, ние ги деактивирахме и т.н.

Dr. Edward Shorter: Но този един – неизвестен, не сте деактивирали.

Dr. Maurice Hilleman: Не. Правилно сте разбрали. Във ваксината срещу жълтеница има вирус на левкемия, това бе време не на чистата, а на мръсната наука. Най-общо казано отидох и попитах защо те не мислят за това. Казах, че този един неизвестен вирус се държи различно, той е друг спрямо останалите, че той ще доведе до продължителни последици. Те ме питат – какви? Аз казвам: рак. Казах, че ми се струва, че този вирус сме го взели и посели от маймуни и хамстери. На онази конференция много се смяха и шегуваха, че американците ще спечелят олимпийските игри, защото всички руски спортисти ще са болни от тумори. Това беше по времето на изпитанията на ваксината, която получаваха руските спортисти.

Dr. Edward Shorter: Защо за това не пишеха вестниците?

Dr. Maurice Hilleman: Предполагам, не мога да си спомня, не са давани интервюта. Разбира се, какво се прави от науката, не попада в печата.

Dr. Albert Sabin: Имаше много шоу около ваксините, като в Холивуд. Тяхната роля беше преувеличена през 1957, не – 1954 г., когато се създаде впечатление, че поливаксината ще разреши всички проблеми.

Dr. Maurice Hilleman: Тя произлезе от нашия биоматериал при производството на ваксини. Вирусът е от 10 000 части. Той не е активен. Това беше ежедневна практика на учените, те така работеха. Те не обръщаха внимание на страничните неизвестни вируси.

Dr. Edward Shorter: И вие открихте, че във ваксината има недеактивиран вирус?

Dr. Maurice Hilleman: Правилно, след три или четири седмици ние открихме при хамстерите тези тумори.

Dr. Horowitz: Независимо, че СПИН-ът и левкемията чрез тези неизвестни диви вируси във ваксините изведнъж се разпространиха като пандемия, тогава, както казва Hilleman,  науката се е смятала за добра.

Забележка: Не трябва да ви обърква това, че в оригиналната статия видеото е от 2011 година, а Маурис Халмън почива през 2005, както казахме, това е стар запис –  самия д-р Халмън не е обичал да бъде показна личност..)

♠♣♥♦

Щатски съд призна връзката между ваксините и аутизма

Американско семейство спечели първото в историята съдебно дело, в което беше разглеждана връзката между ваксините и бумът на неврологичните и автоимунни заболявания. Детето развило атуизъм (наред с други “странични ефекти”), веднага след като на 18-месечна възраст му поставили 9-валентна ваксина (срещу морбили, заушка, рубеола, детски паралич, варицела, дифтерит, коклюш, тетанус и Haemophilus influenzae). Въпреки опитите на фармафията за извънсъдебно споразумение и дори намесата на държавата, за да бъде прекратено делото, близо 8 години след началото на кошмара семейството на Хана най-сетне постигна целта си: Доказа в съда, че ваксините могат да причинят по-опасни заболявания от тези, срещу които са създадени. Оригиналът ТУК

(Забележка: Според британското медицинско списание BMJ (The British Medical Journal), още преди една година (в началото на 2011-а) разследващ репортер е представил доказателства, опровергаващи резултатите на Андрю Уейкфийлд. Лицензът на този английски лекар е отнет заради „сериозни професионални грешки“ свързани с работата му над доказването на връзката между използването на ваксини и причиняването на аутизъм при 9 деца, в следствие на тях. Редакцията на BMJ приема доказателствата за фалшифициране на данни, конфликт на интереси (получаване на пари от заинтересовани страни) и призовава към разсейване на страховете, предизвикани от използването на ваксини. Повече информация по темата: ТУК  и ТУК)

♠♣♥♦

Президентът на Нетърговската организация “Natural Woman, Natural Man, Inc.“ Jock Doubleday предлага да подари $ 100 000 на първия от кликата, занимаваща се с ваксиниране на деца /лицензирани лекар или шеф на фармацевтична компания от целия свят/, който публично изпие смес от стандартни добавки, които се съдържат в болшинството ваксини, в количеството, което е препоръчано за шестгодишно дете. Оригиналът ТУК

♠♣♥♦

ИТАЛИАНСКИЯТ СЪД ОСЪДИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕТО на ИТАЛИЯ за УВРЕЖДАНЕ на ДЕТЕ от ВАКСИНА

На 15 март 2012 съдът в Римини, Италия приключва с присъда съдебно дело, заведено от родителите на дете с аутизъм, причинен – според тях – от задължителна ваксинация срещу MMR (морбили-паротит-рубеола).

Из мотивите на съда:
„Горепосочените ваксинации, както и тривалентната ваксина MMR в частност, бяха силно препоръчани от държавата без да са задължителни по закон – съгласно чл. 2, ал. 32 от Конституцията на Италия е недопустимо да се изисква от индивида да поставя в риск собственото си здраве в името на колективния интерес, ако обществото не е приело – при изявено желание на индивида – да сподели с него бремето от евентуални отрицателни последици… няма причина, от гледна точка на гореспоменатия принцип, да прави изключение случаят, в който някаква медицинска терапия се изисква по статут и случаят, когато такава се провежда съгласно закон, въведен от публичните власти…

…на базата на задълбочено изследване на случая в светлината на специализираната литература беше окончателно установено, че детето страда от аутистично разстройство, свързано с умерено когнитивно изоставане, отдавани с основателна научна вероятност на назначаването на MMR ваксина…”

Из решението на съда:
„1. Аз потвърждавам, че детето ХХХХ е било необратимо увредено от усложненията, причинени от ваксинацията (профилактична тривалентна MMR ваксина…)
Съдия Лусио АРДИГО”

Съдът осъжда Министерството на здравето да плати обезщетение на увреденото дете, както и всички съдебни разноски по делото. Оригиналът ТУК

♠♣♥♦

Секретни документи доказват пълната измама с ваксинациите

Natural News публикува шокираща информация, която показва, че здравните власти провеждат масови програми за ваксиниране,  знаейки, че те са неефективни, вредни или опасни за живота.

Ако имате деца, пише Natural News, вероятно вече сте запознати с официалния „график на имунизациите“. Тази „график“ сега препоръчва да се направят 29 ваксини от раждането до шест години, включително годишни ваксинации от грип, и още 5  до 16 ваксини на възраст от седем до 18 години.

Но в последния доклад с разследване, изготвен от д-р Лучия Toмлженович (Lucija Tomljenovic), доктор на медицинските науки,  разкрива секретни правителствени документи за повече от 30 години дейности. От документите следва, че графиците за  ваксинации – са пълна измама,  да не говорим за измамата със самите ваксини и факта, дали предоставят реална защита от болести.

Въпреки че нейната статия се фокусира предимно върху това, как британската система за здравеопазване е подготвила мръсна система за прикриване на истината за своите национални програми за ваксинация, принципите и резултатите от научното изследване се отнасят за ваксинирането  като цяло. Тези мерки за ваксинация, обикновено са предназначени за обслужване на корпоративни интереси, а не за общественото здраве.

Държавните органи, ангажирани в пропагандата на ваксинациите, за да отговорят на интересите на частни производители на ваксините,  умишлено са скривали от родителите съответната информация  за опасностите и неефективността на ваксините, за да се поддържат подходящи високи нива на ваксинация.

И в този процес те са направили безброй милиони деца в огромна рискова група за сериозни нежелани реакции и смърт.

Докладът на д-р Лучия Toмлженович можете да намерите ТУК

♠♣♥♦

Ваксините се правят от бъбреци, смлян гръбнак, гной и химикали
(Сместа не се филтрира от мръсотии)

Проблемите, свързани с опасностите от ваксините, изискват поглед върху това как те се произвеждат и какво точно си причиняваме. Най-общо казано, ваксинациите са биологично заразяване, което уж цели да ни даде имунитет срещу определено заболяване. Нашите защитни механизми се стимулират, след като инжектират в организма ни отслабени разновидности на дадени бактерии или вируси.
Първоначално ваксините са били правени, като се е използвала заразена материя от едно човешко същество, след което се е въвеждала в тялото на друг човек. Истинските проблеми започват, когато за гостоприемници се използват и животни.
Д-р Джонас Солк е един от участниците в надпреварата за разработка на търговска ваксина против полио (детски паралич). Солк и неговите колеги забъркали смес, каквато може да се очаква само лудите учени в комиксите. Тя включвала: смлян гръбначен мозък от починал 9-годишен пациент, вода, кръв, мухи, фекалии и човешка клетъчна материя. Тази смес била инжектирана в мозъците на маймуни, повечето от които умрели веднага или се парализирали. Това не попречило на Солк да продължи с опитите и в крайна сметка създал търговска версия на ваксината срещу полио, разработена отчасти и от „изпражненията на три здрави деца от Кливланд“. Наскоро този позорен баща на полио ваксината беше уличен в извършване на незаконни експерименти върху психично болни пациенти.

Макар днешните формули във ваксините да не съдържат изпражнения, те все пак се извличат от живи гостоприемници като крави, маймуни, прасета, пилешки ембриони и човешки диплоидни клетки. Клетъчната материя се извлича от гостоприемниците, комбинира се с токсични химикали като живак, формалдехид, алуминиев хидроксид и др. Страничните ефекти на ваксините са аутизъм, астма, диабет, SIDS (Синдром на внезапната детска смърт), множествена склероза и др.
Ваксините крият изкючително много здравни рискове заради множество бактерии, които има в тях и които не могат да бъдат филтрирани за крайния продукт. Журналистката Джанин Робъртс, автор на бестселъра „Страх от невидимото“ и съавтор на още трудове, свързани с разкриване истината зад производството на ваксините, отбелязва:
„Ваксините не се филтрират от мръсотиите. Остатъци от съдовете на производителя, в които вирусите са създадени от субстрат от смачкани пилешки ембриони, смлени маймунски бъбреци, или скандалните клонирани човешки диплодни клетки, са проверявани само за няколко познати зарази. Останалите (съставки и мръсотии) си остават точно такива – непознати.“
Дори по-лошо, държавните власти осигуряват юридическа защита на тази индустрия и техните замърсени продукти чрез наредби от FDA (Американската администрация по храните и лекарствата), по-точно 21 CFR.
„Взаимодействието на вирусите не може да се контролира – тяхната същинска природа е такава, че те са мутиращи организми. Налага се добре обоснованото опасение, че тези животински вируси могат да преминават междувидовата граница и да се адаптират към средата на техния нов гостоприемник (човека).“
Д-р Ленард Хайфлик, вирусолог в Станфорд и Калифорнийския университет в Сан Франциско, би тревога, че общоприетият метод за култивиране, използван за направата на ваксини с животински и птичи ембриони, е създал една ситуация, при която е „очевидно, че тези клетки съдържат много нежелани вируси някои от които са смъртоносни за хората“. Например вирусът SV40, който произлиза от маймуни, е съумял да навлезе в човешката популация чрез полио ваксината и е свързван с мозъчни тумори и NHL (Неходжкинов лимфом – вид рак на лимфните възли, който по-късно се разпространява и в цялото тяло).
Световната здравна организация е наясно, че MMR ваксините (комбинирана ваксина против шарка, заушка и рубеола) са заразени с вируса на avian leukosis (птича левкоза), който е свързван с появата на левкемия. А една от последните скандални ваксини е Rotarix, за която се разбра, че е сред онези, заразени с ДНК на животни – в конкретния случай: от прасета. Оригиналът ТУК

♠♣♥♦

Имунизациите убиват човечеството

Шокиращи разкрития за ваксините направи британска лекарка. В научен доклад, предоставен на Natural News, докторката разкрива, че ваксините са изключително опасни за здравето и живота на хората.

Д-р Лучия Томлженович решава да проведе разследване върху британската здравна система. Но откритията буквално я шокират.

Тя научава, че фармацевтичните компании плащат скъпо и прескъпо да не излезе на бял свят информацията, че техните ваксини са опасни за здравето на децата.

Лекарката разкрива потресаващи факти относно това защо на децата до 6-годишна възраст трябва да се правят по 29 ваксини. А също и колко опасни са тези ваксинации.

Макар докладът да е насочен към британското здравеопазване, фактите в него са актуални за целия свят. Не е тайна, че фармацевтичните компании плащат луди пари, за да бъдат използвани ваксините им, въпреки че ефектите им не са доказани.

Най-честите нежелани реакции сред децата са тежки генетични болести, възпаление на мозъчната кора и превръщането на децата в същества без психична дейност.

“Милиони деца вегетират като растения заради ваксините. Те убиват човечеството и израждат и ДНК клетките“ твърди в доклада си лекарката ! Докладът ТУК

♠♣♥♦

ВАКСИНИТЕ – СМЪРТОНОСНАТА ОТРОВА

Написани са десетки статии за това, че принудителните ваксини отдавна се използват от властите като масово биологично оръжие, което тайно унищожава милиони хора в цял свят. Милиардите капитали на фармацевтичната и медицинската олигархия заразяват човечеството с широк арсенал от болести под формата на профилактика.

Страшната суровина за ваксините

Производителите на ваксини използват за производството им следните материали – трупни органи, кръв и други човешки секрети от починали от хепатит; всичко това традиционно се използва за производството на вируси за ваксини.

Полученият вирус се отглежда в специална среда – отново в тъкани, органи, кръв от животни и хора.

Научно е доказано, че вирусите се размножават зле  в здрави клетки, затова ги извличат от болни, генетично непълноцени животни; например гризачи от специални “ракови щамове” (AKR), които са създадени специално за провеждането на онкологични експерименти. И това не е всичко: размноженият вирус се убива с формалдехид, който е мутаген, канцероген и силна  отрова, която се използва основно за балсамиране на трупове на починали. Този формлдехид завинаги остава в тези “лечебни” ваксини.

Какво в крайна сметка съдържат ваксините?

  1. Клетки от мъртви тъкани и животински органи; вариант – клетки от абортирали зародиши на маймуни и мишки;
  2. Клетки от абортирани материали, т.е. ембриони от аборти;
  3. Ваксинират се  ракови клетки;
  4. ГМО-клетки;
  5. Пилешки белтъчини (силен алерген);
  6. Суроватка от кръв на животни: кучета, овце,  маймуни, крави;
  7. Силно действащи антибиотици – амфотерицин Б, неомицин;
  8. Хидролизиран желатин;
  9. Голямо количество фенол, с който дезинфикцират санитарията в лечебните заведения;

10. Живак и опасната клетъчна отрова – 6-феноксиетанол (антифриз);

11. Оцветители, разтворители, боракс, с който тровят хлебарките, и др.;

  1. 12.  Полисорбат 80 и Октоксинол 10, които предизвикват безплодие, фактически стерилизират жените.

Често ваксините са заразени със странични вируси и микроорганизми: раков вирус от маймуни, цитомегаловируси, мутирали вируси от кучета, маймуни, патици; във ваксините могат да се срещнат и прости едноклетъчни – например  “амеба, която изяжда мозъка”.

Научно е доказано, че страничните вредни ДНК лесно се вграждат в генома на човека и предизвикват мутации на клетките. Ваксините на фармацевтичните компании всъщност са боклуци, които убиват човечеството. За тях това е бизнес.

Как се разпространява вирусът на грипа

Изкуствено разработените антитела срещу вируса на грипа водят до мутации на самия вирус, който става по-опасен. Ваксината срещу грип цели да стимулира имунната система да изработи антитела, но вирусът постоянно мутира. Новият мутирал щам е невъзприемчив към изработените антитела.

По данни на изследвания на учени от Масачузетския университет вирусът на грипа се подлага на мутации няколко пъти годишно,  а изработването на ваксините продължава няколко години.

Бившият изследовател на ваксините и журналист Марк Рендъл дълги години работил в лабораториите на големи фармацевтични компании и в държавния Национален институт за здравето. Той е автор на няколко ваксини, но изпитва омерзение, че ги е създал.

Рендъл смята, че причината за намаляването на заболеваемостта през последните години не се дължи на ваксините, а на подобрените условия на живот. Ученият нарича работата си по създаването на ваксините “концентрирана лъжа”. Рендъл твърди, че са опасни всички ваксини, те въвличат организма в процес, чиято цел е да подкопае имунната му система; ваксините според него могат да доведат до други болести…

Според разкази на Рендъл има случай в който във ваксина срещу полиомиелит попаднал  вирусът от маймуна SV-40; този вирус по-късно бил открит в ракови тумори… Във ваксината “Римавекс” открили различни пилешки вируси; в полиоваксината – “амебата, която изяжда мозъка”; в същата ваксина открили и маймунския цитомегаловирус; вирусът на птичия рак – във ваксината ММR; различни вируси се съдържали във ваксината срещу сибирска язва. Трудно е да се определи каква допълнителна вреда могат да предизвикат тези вируси във ваксините. Ваксинирането според Рендъл е рулетка, рискът е изцяло на пациента.

Много хора не знаят, че някои полиоваксини, аденовирусни ваксини, ваксината срещу хепатит А се произвеждат от тъкани на абортирани човешки зародиши. Източник

♠♣♥♦

Чудовищни (но верни) факти за ваксините, умишлено скрити от хората

ФАКТ 1

Да, живакът все още се използва във ваксините, и Центърът за контрол на заболяванията открито признава това. НЯМА безопасно ниво на живак за инжектиране в тялото на дете. Не са безопасни дори и ‘микро’ нивата. НЯМА доказателства за безопасност на живака в каквато и да било доза въобще изобщо. Всеки лекар, който казва, че нивото на живак в дадена ваксина е ‘безопасно’ за инжектиране на дете демонстрира единствено чудовищното си невежество по отношение на научните факти.

Живакът е може би най-невротоксичният елемент в цялата Менделеева таблица. Той се използва във ваксини за удобството на производителите на ваксините за сметка на безопасността на децата. На всеки лекар, който инжектира живак на дете – в каквато и да било доза! – трябва незабавно да му бъде отнето разрешителното да практикува медицина.

Допълнителен ФАКТ: Няма ‘безопасна’ форма на живака, както често абсурдно се твърди от пласиращите ваксините. Както етилът, така и метилживакът са изключително токсични за човешката нервна система. И двата никога не трябва, при НИКАКВИ обстоятелства да бъдат ваксинирани в тялото на дете в каквато и да било доза.

ФАКТ 2

Инжектирането на каквото и да било вещество в човешкото тяло усилва порядъка му на потенциална токсичност, защото така то заобикаля защитните механизми на хранисмилателния тракт или на респираторната система. Инжектирането на живак на човешко същество – във каквато и да било доза – трябва да се заклейми в целия свят като престъпление. Това че в момента то се счита за приемливо деяние в полето на медицината само издава истинското деструктивно естество на съвременната медицина. Според доктрината на ваксините, „Първо не навреждай“ се е превърнало в ‘Трови децата с цел печалба’.

ФАКТ 3

От десетилетия полио ваксините, инжектирани в десетки милиони хора всъщност са съдържали скрити вируси на рака (SV40 и други). Това бе отркито признато от висш учен по ваксините на Merck на име Хилмън. Центърът за контрол на заболяванията наскоро прочисти уебсайта си от тази информация в чистка в стила ‘ревионистична история’. До 98 милиона американци са били изложени на скритите ракообразуващи вируси в полио ваксините. Това е исторически факт. Прочетете повече на ТУК

ФАКТ 4

Топ вирусолози, работещи за Merck затръбиха тревога публично с шокиращи разкрития, твърдейки че компанията редовно е подправяла лабораторни резултати, за да твърди 95% ефикасност на своите ваксини срещу заушка, за да продължава да получава държавни договори за ваксина, която не действа.
Вижте документа за неверните твърдения, изпратен от тези учени на правителството на САЩ: ТУК

ФАКТ 5

В почти всяка епидемия, за която чувате в наши дни по-голямата част от децата, засегнати от епидемията вече са били ваксинирани срещу причиняващия я вирус! Например, при епидемиите на магарешка кашлица често боледуват деца, които вече са ваксинирани срещу магарешката кашлица. Това отново е доказателство, че ваксините не означават имунитет.

ФАКТ 6

Твърденията за история на ‘успехи’ на ваксините срещу полио и други заболявания е чиста измислица. Това се обсъжда и разобличава в големи подробности в силната нова книга „Топящи се илюзии“ на д-р Сузан Хъмфрис. Можете да видите книгата на Amazon.com, или на сайта на д-р Хъмфрис (където ще видите и диаграмите).

ФАКТ 7

Индустрията на ваксините отказва да провежда научни тестове за въздействието им върху здравето на ваксинираните деца съпостоавно с това на неваксинираните деца. Защо? Защото тези тестове несъмнено ще покажат, че неваксинираните деца са по-здрави, по-умни и се справят далеч по-добре от ваксинираните деца що се отнася до поведенчески разстройства, алергии и дори автоимунни заболявания. Попитайте хората, които познавате: Не откривате ли редовно, че най-ваксинираните деца са онези, които непрекъснато са болни? Междувременно, групи като амишите, които в голяма степен отказват да ваксинират децата си са с почти нулев процент на аутизъм.

ФАКТ 8

Върховният съд на САЩ вече обяви, че тайният ‘съд по ваксините’ е по-висша инстанция от Върховния съд. На така наречения ‘съд по ваксините’ са дадени изключителни права да действа изцяло извън Конституцията, Закона за правата на човека и изцяло извън правилата за справедлив процес и извън закона.
Самият съд – който дори не е съдебен съд – е нарушение на закона и нарушение на основните човешки права. Той трябва да се забрани като апартейда.

ФАКТ 9

Масмедиите получават голяма част от приходите си от същите тези фармацевтични компании, които продават ваксините. Тази икономическа зависимост води до това медиите да отказват да отразяват истории за увредени от ваксините деца от страх да не загубят приходи от реклами.
Ето защо масмедиите често канят гости и автори, които абсурдно твърдят, че всички увредени от ваксини деца в цяла Америка не съществуват или са ‘просто самозаблуда’ на родителите си. Тези жалки апологети на ваксините са интелектуални насилници, които като раболепните слуги на Хитлер се наслаждават да помагат и съдействат на действително случващ се холокост, който уврежда милиони деца по целия свят.

ФАКТ 10

Центърът за контрол на заболяванията открито признава, че ваксините съдържат добавки, които са известни като силни невротоксични химикали. Тези добавки включват:
• Живак (все още използван като консервант)
• Алуминий (използван като възпалителен адювант – адювант е фармакологично и/или имунологично вещество, което променя въздействието на други вещества)
• Формалдехид (използван да ‘деактивира’ живи вируси)
• Мононатриев глутамат (MSG) (причинява възпаление в имунната система)

Всички тези вещества са токсични за биологията на човека когато биват инжектирани в човешкото тяло. Всички те все още са изброени на уебсайта на Центъра за контрол на заболяванията като добавки във ваксините. Няма разумен лекар или учен в света, който може да каже, че ваксинирането на бебета и деца с живак, формалдехид, мононатриев глутамат и алуминий е някак си ‘безопасно’, въпреки това лекарите инжектират деца с тези субстанции всеки божи ден под формата на ваксини.

Лекарите, които инжектират деца с ваксини извършват медицински холокост срещу човечеството като мошенически наричат това ‘имунизиране’.“ За протокола, ваксинирането не е равнозначно на имунизирането. (Ваксинация е просто изкуственото предизвикване на временни реакции посредством направени от човека патогени.)

(Вижте списъка на изследванията за невротоксичността на живака на SCIENCE.naturalnews.com,  най-големият източник за изслевания на химикали, здраве, хранителни вещества и лекарства в момента: ТУК

♠♣♥♦

MMR ваксини съдържат клетки от абортирани човешки бебета

Доктори срещу ваксините – Лекари направили разследване

Ваксини за тетанус имат добавен стерилизиращ химикал, за да се извършва расов геноцид срещу африканци

Медицински изследвания доказват, че ваксините могат да причинят аутизъм

Natural News тества ваксина срещу грип за тежки метали, намира 25 000 пъти по-високо ниво на живак от позволения лимит за водата от EPA

Система за наблюдение на Интернет дебне потребителите на социалните медии, които поставят под въпрос безопасността на ваксините

♠♣♥♦

Бивш водещ демограф на Световната банка 1992-2012 John F. May публично заявява,че ваксините оказват помощ в борбата с „пренаселеността на планетата“ Източник

♠♣♥♦

Правителството на САЩ легализират стерилизацията на непълнолетни без родителско съгласие. Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ финансират програмата. Източник

♠♣♥♦

Бил Гейтс и ваксините – евгеника в действие

Бил Гейтс: „В света днес има 6,5 милиарда хора и броят им върви към 9 милиарда. И ако ние свършим наистина добра работа с НОВИТЕ ВАКСИНИ, ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ, репродуктивното здравно обслужване, вероятно бихме могли да намалим този брой с 15%…“

♠♣♥♦

Фондация „Рокфелер“ признава,че разработва ваксини за стерилизация предназначени за масово разпространение. Източник

♠♣♥♦

(!) ВАШЕТО ОРЪЖИЕ ЗА ЗАКОНЕН ОТКАЗ ОТ ВАКСИНИТЕ (!)

КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЛАГАНЕТО НА ПОСТИЖЕНИЯТА НА БИОЛОГИЯТА И МЕДИЦИНАТА

(Ратифицирана със закон, приет от XXXIX Народно събрание на 26 февруари 2003 г. – ДВ, бр. 21 от 2003 г. В сила за Република България от 1 август 2003 г.)
(обн. ДВ, бр. 32 от 12 април 2005 г.)

Преамбюл

Държавите – членки на Съвета на Европа, другите държави и Европейската общност, подписали тази конвенция,

вземайки предвид Всеобщата декларация за правата на човека, провъзгласена от Общото събрание на Организацията на обединените нации на 10 декември 1948 г.,
вземайки предвид Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи от 4 ноември 1950 г.,
вземайки предвид Европейската социална харта от 18 октомври 1961 г.,
вземайки предвид Международния пакт за гражданските и политическите права и Международния пакт за икономическите, социалните и културните права от 16 декември 1966 г.,
вземайки предвид Конвенцията за защита на човешката личност във връзка с автоматизираното обработване на персонални данни от 28 януари 1981 г.,
вземайки предвид също така Конвенцията за правата на детето от 20 ноември 1989 г.,
имайки предвид, че целта на Съвета на Европа е да се постигне по-голямо единство между неговите членове и че едно от средствата за преследване на тази цел е поддържането и по нататъшното осъществяване на правата на човека и основните свободи,
съзнавайки бурното развитие на биологията и медицината,
убедени в необходимостта да се зачита неприкосновеността на човека като индивид и част от човешкия род и признавайки важността да се гарантира достойнството му,
вземайки под внимание действията, които могат да изложат на опасност човешкото достойнство чрез неподходящо използване на постиженията на биологията и медицината,
заявявайки, че постиженията в биологията и медицината трябва да се използват за доброто на сегашните и бъдещите поколения,
подчертавайки необходимостта от международно сътрудничество, за да може цялото човечество да се ползва от постиженията на биологията и медицината,
отчитайки важността на една широка публична дискусия по въпросите, възникващи при прилагането на постиженията на биологията и медицината, и по отговорите, които следва да се дадат на тези въпроси,
водени от желанието да напомнят на всеки член на социалното тяло правата и задълженията му,
отчитайки работата на Парламентарната асамблея в тази област, включително и Препоръка 1160 (1991) за изготвяне на Конвенция по биоетика,
решени да вземат в областта на прилагането на постиженията на биологията и медицината мерките, които биха гарантирали защитата на човешкото достойнство и правата и основните свободи на личността, се договориха за следното:

Глава I. Общи разпоредби

Член 1 (Предмет и цел)

Страните по тази конвенция защитават човешкия индивид, неговото достойнство и идентичност и гарантират на всяко лице без дискриминация зачитането на неговата неприкосновеност и на другите му права и основни свободи по отношение на прилагането на постиженията на биологията и медицината.

Всяка страна предприема във вътрешното си право необходимите мерки за осигуряване прилагането на разпоредбите на тази конвенция.

Член 2 (Върховенство на човека)

Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката.

Член 3 (Равен достъп до здравни грижи)

В зависимост от здравните потребности и наличните ресурси страните вземат подходящи мерки за гарантиране в сферата на юрисдикция равен достъп до здравни грижи с необходимото качество.

Член 4 (Професионални задължения и правила за поведение)

Всяка интервенция, свързана със здравето, включително и научноизследователската дейност, съблюдава професионалните правила и задължения, както и правилата за поведение, приложими в дадения случай.

Глава II. Съгласие

Член 5 (Общо правило)

Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове. Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.

Член 6 (Защита на лицата, неспособни да дадат съгласието си)

1. Освен ако разпоредбите на чл. 17 и 20 не предвиждат друго, върху лице, неспособно да даде съгласието си, не може да бъде извършена интервенция, освен ако тя не е от пряка полза за него.

2. Когато според закона непълнолетно лице е неспособно да даде съгласието си за дадена интервенция, тя не може да бъде извършена без разрешението на посочения от закона негов представител, власт, лице или инстанция.

Мнението на непълнолетно лице се взема предвид като фактор, чиято определяща сила нараства с възрастта и степента на зрялост на лицето.

3. Когато според закона пълнолетно лице поради психически недъг, заболяване или друга подобна причина е неспособно да даде съгласието си за дадена интервенция, тя не може да бъде извършена без разрешението на посочения от закона негов представител, власт, лице или инстанция.

Заинтересованото лице трябва да участва в рамките на възможното в процедурата по даване на разрешение.

4. Представителят, властта, лицето или инстанцията по смисъла на параграфи 2 и 3 получават при същите условия информацията, визирана в чл. 5.

5. Разрешението, посочено в параграфи 2 и 3, може да се оттегли по всяко време в интерес на заинтересованото лице.

Член 7 (Защита на лица, страдащи от психични разстройства)

Върху лице, страдащо от сериозно психично разстройство, може да бъде извършена без негово съгласие интервенция, целяща лечение на съответното психично разстройство, само при условие, че отсъствието на такова лечение би довело до сериозно увреждане на здравето и че предвидените от закона защитни мерки включват процедури за наблюдение и контрол, както и възможности за обжалване.

Член 8 (Интервенция по спешност)

Ако при спешна ситуация е невъзможно получаването на нужното съгласие, се допуска незабавно извършване на всяка неизбежна от медицинска гледна точка интервенция в полза на здравето на заинтересованото лице.

Член 9 (Предварително изразени желания)

Желанията във връзка с медицинска интервенция, предварително изразени от пациент, неспособен в момента на интервенцията да изрази волята си, се вземат предвид.

Глава III. Личен живот и право на информация

Член 10 (Личен живот и право на информация)

1. Всеки има право на неприкосновеност на личния си живот по отношение на сведения, свързани със здравето му.

2. Всеки има право да се запознае с установена информация, отнасяща се до неговото здраве. Волята на лицето да не бъде информирано трябва да бъде зачитана.

3. По изключение законът може да предвиди в интерес на пациента ограничения в упражняването на правата, визирани в параграф 2.

Глава IV. Човешки геном

Член 11 (Недискриминация)

Всяка форма на дискриминация, основана на генетичното наследство на индивида, е забранена.

Член 12 (Диагностични генетични тестове)

Извършването на тестове за установяване на генетично заболяване или позволяващи да се определи лицето като носител на болестотворен ген или да се открие генетична предразположеност или чувствителност към дадена болест е възможно само ако преследваната цел е медицинска или научноизследователска и при условие, че се осигури необходимият генетичен съвет.

Член 13 (Интервенция върху човешкия геном)

Интервенция, целяща промени на човешкия геном, може да бъде предприета единствено по превантивни, диагностични или терапевтични причини и само ако няма за цел модифициране на генома на потомството.

Член 14 (Неопределяне на пола)

Използването на помощни медицински техники, свързани със създаването на потомство, не се допуска за избор на пола на детето, което ще се роди, освен с оглед предотвратяването на сериозна наследствена болест, свързана с пола.

Глава V. Научни изследвания

Член 15 (Общо правило)

Научните изследвания в областта на биологията и медицината се извършват свободно, при условие, че са спазени разпоредбите на тази Конвенция и другите юридически разпоредби в защита на човека.

Член 16 (Защита на лицата, които се подлагат на научни изследвания)

Нито едно научно изследване не може да бъде извършено върху дадено лице, ако не са спазени едновременно следните условия:

1) не съществува алтернативен изследователски метод със сравним резултат;
2) рисковете за лицето от извършените върху него научни изследвания не са несъразмерни с потенциалната полза от научното изследване;
3) проектът за научните изследвания е утвърден от компетентната власт след извършване на проучване от независими лица с оглед определяне на неговата целесъобразност за науката и оценяване на значимостта, на целта на научното изследване, както и на многодисциплинарно проучване за допустимостта му от етична гледна точка;
4) лицето, което се подлага на научни изследвания, се информира за правата и гаранциите, които законът предвижда в негова защита;
5) съгласието, визирано в чл. 5, е изрично, специално и писмено; то може да бъде оттеглено свободно и по всяко време.

Член 17 (Защита на лицата, неспособни да дадат съгласието си за научни изследвания)

1. Допуска се извършване на научно изследване върху лице, което по смисъла на чл. 5 е неспособно да даде съгласието си, само ако са изпълнени едновременно следните условия:

а) ако условията от чл.16, ал.1 до 4 са изпълнени;
б) очакваните резултати от научното изследване са от действителна и пряка полза за здравето;
в) научното изследване не може да се извърши със сравним резултат върху способни
да дадат съгласието си лица;
г) ако предвиденото в чл. 6 съгласие е дадено специално и писмено; и
д) лицето не отказва съгласието си.
2. По изключение и при спазване на предвидените от закона условия за защита научно изследване, чиито резултати не са от пряка полза за здравето на лицето, се допуска при спазване на условията от ал. (а), (в), (г) и (д) на параграф 1 по-горе, както и при едновременно спазване на допълнителните условия, посочени по-долу:

а) научното изследване има за цел да допринесе чрез значително подобряване на научните знания за състоянието на лицето, на болестта или разстройството му за крайното получаване на резултати в полза на заинтересованото лице или на други лица от същата възрастова категория или страдащи от същото заболяване или разстройство или със същите характерни особености;
б) научното изследване е с минимална степен на риск или принуда за лицето.

Член 18 (Научни изследвания върху ембриони ин витро)

1. Ако законът допуска научни изследвания върху ембриони ин витро, той трябва да
гарантира и необходимата защита на ембриона.
2. Не се допуска създаване на човешки ембриони с научноизследователска цел.

Глава VI. Вземане на органи и тъкани от живи донори за трансплантация

Член 19 (Общо правило)

1. Вземане на органи или тъкани за трансплантация от жив донор се допуска само ако това е в терапевтичен интерес на приемника и ако необходимият орган или тъкан не може да се набави от починало лице, нито по алтернативен терапевтичен метод със сравним резултат.
2. Съгласието, визирано в чл. 5, е изрично, специално и изразено писмено или пред официална инстанция.

Член 20 (Защита на лицата, неспособни да дадат съгласие за вземане на орган за трансплантация)

1. Не се допуска вземане на орган или тъкан от лице, неспособно да даде съгласието си по смисъла на чл. 5.
2. По изключение и при спазване на предвидените от закона условия за защита вземането на възстановими тъкани от лице, неспособно да даде съгласието си, се допуска, ако са изпълнени едновременно следните условия:
а) отсъствие на съвместим донор, способен да даде съгласието си;
б) приемникът е брат или сестра на донора;
в) дареният орган или тъкан са животоспасяващи за приемника;
г) предвиденото съгласие в параграфи 2 и 3 на чл.6 е изразено специално и писмено, по силата на законовите разпоредби и в съгласие с компетентната инстанция;
д) потенциалният донор не отказва съгласието си.

Глава VII. Забрана за извличане на печалба и използване на част от човешкото тяло

Член 21 (Забрана за извличане на печалба)

Човешкото тяло и неговите части не могат да бъдат в това си качество източник на печалба.

Член 22 (Използване на взета част от човешкото тяло)

Когато част от човешкото тяло е взета по време на интервенция, се допуска нейното запазване и използване с цел, различна от тази, за която е взета, ако е спазен утвърденият ред за информиране и даване на съгласие.

Глава VIII. Нарушаване на разпоредбите на конвенцията

Член 23 (Нарушаване на правата и принципите)

Страните осигуряват необходимите юрисдикционни мерки за защита с оглед предотвратяване или незабавно прекратяване на незаконно накърняване на правата и принципите, признати в тази конвенция.

Член 24 (Обезщетение за неправомерно нанесена вреда)

Лице, на което в резултат на интервенция неправомерно е нанесена вреда, има право на равностойно обезщетение съгласно условията и по реда, предвиден от закона.

Член 25 (Санкции)

Страните предвиждат необходимите санкции в случай на неспазване на разпоредбите на тази конвенция.

Глава IX. Връзка между тази конвенция и други разпоредби

Член 26 (Ограничения за упражняване на правата)

1. Упражняването на правата и разпоредбите за защита, съдържащи се в тази конвенция, не подлежат на никакви ограничения, освен на тези, установени от закона и необходими в едно демократично общество в интерес на обществената сигурност за предотвратяване на престъпления за защита на здравето или правата и свободите на другите.
2. Ограниченията по смисъла на предходната алинея не се прилагат за чл.11, 13, 14, 16, 17, 19, 20 и 21.

Член 27 (Разширена защита)

Разпоредбите на тази конвенция не могат да се тълкуват като ограничаващи или накърняващи правото на всяка страна да осигури по-благоприятен режим на защита във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината от предвидения в тази конвенция.

Глава Х. Обществена дискусия

Член 28 (Обществена дискусия)

Страните по тази Конвенция следят за провеждане на необходимата обществена дискусия по фундаменталните въпроси, породени от развитието на биологията и медицината, и по-специално в светлината на конкретните медицински, социални, икономически, етични и юридически последствия от това развитие, както и за организиране на консултации по възможните приложения на постиженията на биологията и медицината.

Глава XI. Тълкуване и надзор за спазването на конвенцията

Член 29 (Тълкуване на конвенцията)

Европейският съд по правата на човека може да изрази извън всеки конкретен спор, решаван по съдебен ред, консултативно мнение по юридическите въпроси, възникнали при тълкуването на тази конвенция, по искане на:
– правителството на дадена страна след информиране на останалите страни,
– Комитета, учреден в съответствие с чл. 32 в неговия ограничен състав от представителите на страните по тази конвенция, с решение, взето с болшинство от две трети от подадените гласове.

Член 30 (Доклади по спазването на конвенцията)

Всяка страна представя по искане на Генералния секретар на Съвета на Европа необходимите обяснения за начина, по които нейното вътрешно право осигурява действителното спазване на всички разпоредби на тази конвенция.

Глава XII. Протоколи

Член 31 (Протоколи)

По силата на разпоредбите на чл. 32 се допуска изготвяне на протоколи с оглед развиване в специфични области на принципите, залегнали в тази конвенция. Протоколите са открити за подписване от държавите, подписали тази конвенция. Те подлежат на ратификация, приемане или утвърждаване. Една страна не може да ратифицира, приеме или утвърди протоколите, без да е ратифицирала, приела или утвърдила или едновременно с това да ратифицира, приеме или утвърди конвенцията.

Глава ХШ. Поправки на конвенцията

Член 32 (Поправки на конвенцията)

1. Задачите, с които е натоварен Комитетът по силата на този член и на чл. 29, се изпълняват от Управителния комитет по биоетика (CDBI) или от всеки друг комитет, посочен за тази цел от Съвета на министрите.
2. При спазване на специалните разпоредби на чл. 29 всяка държава – членка на Съвета на Европа, както и всяка страна по тази конвенция, която не е член на Съвета на Европа, може да бъде представена в Комитета, когато изпълнява задачите, определени от тази конвенция, и разполага с един глас.
3. Всяка държава, визирана в чл. 33 или поканена да се присъедини към конвенцията съгласно разпоредбите на чл. 34, която не е страна по тази конвенция, може да посочи свой наблюдател в Комитета. Ако Европейската общност не е страна, тя може да посочи свой наблюдател в Комитета.
4. За да се вземат предвид промените, произтичащи от развитието на науката, тази конвенция ще бъде предмет на обсъждане в Комитета в срок от не повече от пет години след влизането й в сила, както и на последващи обсъждания на интервали, които Комитетът ще определи.
5. Всяко предложение за поправка на тази конвенция, както и всяко предложение за Протокол или поправка на даден протокол, представено от някоя от страните, от Комитета или от Съвета на министрите, се съобщава на Генералния секретар на Съвета на Европа, който го предава на държавите – членки на Съвета на Европа, на Европейската общност, на всяка подписала държава, на всяка страна, на всяка държава, поканена да подпише тази конвенция по силата на чл. 33, и на всяка държава, поканена да се присъедини към нея по силата на чл. 34.
6. Комитетът разглежда предложението не по-рано от два месеца след предаването му от Генералния секретар по силата на параграф 5. Комитетът внася за утвърждаване в Съвета на министрите текста, приет с мнозинство от две трети на подадените гласове. След утвърждаването му от Съвета на министрите текстът се съобщава на страните с оглед на неговата ратификация, приемане или утвърждаване.
7. Всяка поправка влиза в сила за приелите я страни на първия ден от месеца, който следва изтичането на едномесечен срок от датата, на която пет страни, от които поне четири държави – членки на Съвета на Европа, са уведомили Генералния секретар за приемането й.

За всяка страна, приела впоследствие поправката, последната влиза в сила на първия ден от месеца, който следва изтичането на едномесечен срок от датата, на която съответната страна е уведомила Генералния секретар за приемането й.

Глава XIV. Заключителни клаузи

Член 33 (Подписване, ратификация и влизане в сила)

1. Тази конвенция е открита за подписване от държавите – членки на Съвета на Европа, от нечленуващите държави, участвали в работата по нея, и от Европейската общност.
2. Тази конвенция подлежи на ратификация, приемане или утвърждаване. Инструментите за ратификация, приемане или утвърждаване се депозират при Генералния секретар на Съвета на Европа.
3. Тази конвенция влиза в сила на първия ден от месеца, който следва изтичането на три месеца от датата, на която държавите, сред които поне четири държави – членки на Съвета на Европа, са изразили съгласието си да се присъединят към конвенцията по силата на разпоредбите на предходния параграф.
4. За всяка подписала държава или страна, която изрази впоследствие съгласието си да се присъедини към конвенцията, последната влиза в сила на първия ден от месеца, който следва изтичането на три месеца от датата на депозиране на документа за ратификация, приемане или утвърждаване.

Член 34 (Нечленуващи държави)

1. След влизането в сила на тази конвенция Съветът на министрите на Съвета на Европа след консултация със страните може да покани всяка нечленуваща в Съвета на Европа държава да се присъедини към тази Конвенция с решение, прието с мнозинството, предвидено в чл. 20, ал.(д) на Устава на Съвета на Европа, и единодушно от представителите на договарящите държави с право да заседават в Съвета на министрите.
2. За всяка присъединила се държава конвенцията влиза в сила на първия ден от месеца, който следва изтичането на три месеца от датата на депозиране на документите за присъединяване при Генералния секретар на Съвета на Европа.

Член 35 (Териториален обхват)

1. При подписването или при депозирането на документите за ратификация, приемане или утвърждаване всяка подписала държава или страна може да декларира територията или териториите, върху които ще се разпростира тази конвенция. Всяка друга държава може да декларира тази територия при депозиране на документите за присъединяване.
2. Във всеки следващ момент всяка страна може да декларира чрез уведомление до Генералния секретар на Съвета на Европа, че разширява разпространението на действието на тази конвенция за която и да е друга територия, посочена в декларацията, за чиито международни отношения тя носи отговорност или от чието име е упълномощена да взема решение. Конвенцията влиза в сила за тази територия на първия ден от месеца, който следва изтичането на три месеца от датата на получаване на декларацията от Генералния секретар.
3. Всяка декларация по силата на двата предходни параграфа може да бъде оттеглена по отношение на посочената в нея територия чрез уведомление до Генералния секретар. Оттеглянето влиза в сила на първия ден от месеца, който следва изтичането на три месеца от датата на получаване на декларацията от Генералния секретар.

Член 36 (Резерви)

1. При подписването на тази конвенция или при депозирането на ратификационните документи всяка държава и Европейската общност могат да направят резерва по отношение на някоя от разпоредбите на конвенцията в смисъл, че закон, действащ в този момент на нейна територия, не съответства на тази разпоредба. По силата на този член не се допускат резерви от общ характер.
2. Всяка резерва, направена в съответствие с този член, трябва да съдържа кратко изложение на съответния закон.
3. Всяка страна, разширяваща прилагането на тази конвенция за територия, посочена в декларация по смисъла на параграф 2 на чл. 35, може да изрази резерва за съответната територия, съгласно разпоредбите на предходните параграфи.
4. Всяка страна, изразила резерва по смисъла на този член, може да я оттегли с декларация до Генералния секретар на Съвета на Европа. Оттеглянето влиза в сила на първия ден от месеца, който следва изтичането на три месеца от датата на получаване на декларацията от Генералния секретар.

Член 37 (Денонсиране)

1. Всяка страна може да денонсира във всеки един момент тази конвенция чрез уведомление до Генералния секретар на Съвета на Европа.
2. Денонсирането влиза в сила на първия ден от месеца, който следва изтичането на три месеца от датата на получаване на уведомлението от Генералния секретар.

Член 38 (Уведомления)

Генералният секретар на Съвета на Европа уведомява всички членове на Съвета на Европа, Европейската общност, всяка подписала държава, всяка страна или всяка друга държава, поканена да се присъедини към тази конвенция, за:

а) всеки подпис;
б) депозирането на всеки документ за ратификация, приемане, утвърждаване или присъединяване;
в) всяка дата на влизане в сила на тази конвенция в съответствие с чл. 33 и 34;
г) всяка поправка или протокол, приети в съответствие с чл. 32, както и датата на влизане в сила на поправката или протокола;
д) всяка декларация, направена по силата на разпоредбите на чл. 35;
е) всяка резерва или оттегляне на резерва, направени съгласно разпоредбите на чл. 36;
ж) всяко действие, уведомление или съобщение, отнасящо се до тази конвенция.

в уверение на което долуподписаните, надлежно упълномощени за това, подписаха тази конвенция.

Съставена в Овиедо на 4 април 1997 г., на френски и английски език, като и двата текста имат еднаква сила, в един екземпляр, който остава на съхранение в архивите на Съвета на Европа. Генералният секретар на Съвета на Европа изпраща заверени копия на всяка държава – членка на Съвета на Европа, на Европейската общност, на нечленуващите държави, участвали в работата по тази конвенция, на всяка държава, поканена да се присъедини към тази конвенция.

* край на документа *

♠♣♥♦

НАРЪЧНИК НА РОДИТЕЛЯ – ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С ВАКСИНИТЕ – ПОСЕЩЕНИЕ ПРИ ЛЛ, ДОКУМЕНТИ, РЗИ, ДОКЛАДВАНЕ НА РЕАКЦИИ И ДРУГИ

Преди посещение при личен лекар/педиатър, родителите си задават много въпроси, свързани с ваксините и/или какви са начините за отказ от тях. Тук ще намерите някои ориентири – за правата на родители и деца – законови положения, как се постъпва при личния лекар (ЛЛ) и РЗИ, докладване на странични реакции, информация за ваксините от Имунизационния календар и листовки, декларация за забрана за медицински интервенции и реклами върху детето, докато е на детска градина/училище и друга информация.

Интересувайте се от правата си, четете, търсете допълнителна информация!

1. Посещение при личен лекар за ваксинация. Права и възможности за отказ.

Много родители се чудят как да постъпят, когато не желаят да слагат ваксини на децата си, вариантите:

  а) Отказване на ваксините и подпис в журнала na ЛЛ, където по принцип се вписва поставянето на ваксини и партидния им номер. В никакъв случай не се подписва каквато и да било декларация (освен при отказ в родилното) допълнително, ако изискат това от вас, няма никакво законово основание за такова изискване. След отказа ви, лекарят информира РЗИ за това.Оттам следва вероятна покана от тях за разговор, вероятно съставяне на акт, последващо НП с определяне размера на глобата и срокове за обжалване; невъзможност за получаване на детски надбавки и посещение на детска градина (все пак се намират някои държавни и частни детски градини, в които приемат и деца без ваксини – с питане всичко се разбира, добър вариант е и родителски кооператив). Глобата, която е определена в наказателно постановление (НК – което ще получите след акта), може да се обжалва, даже е препоръчително. В точка 2. са разгледани тези варианти.

Ако веднъж официално сте отказали ваксина/ваксини, няма основание след това друг лекар отново да иска поставянето им.

   б) Отлагане на ваксините при ЛЛ, докато е възможно – причините могат да бъдат различни –  настинка, температура, сополчета, неразположение, детето е при баба и дядо на село, в чужбина сте и т.н.

Когато мине необходимата възраст за ваксинация, в някои случаи вече не се поставя съответната ваксина. Но по-често въпреки отминалата възраст за ваксинация, тя се извършва за някои от ваксините. Това е описано в Чл. 17. от Наредба 15: „При лица, които не са имунизирани на посочената в имунизационния календар възраст, имунизациите и реимунизациите се извършват при спазване на минимални интервали и съвместимости между биопродуктите съгласно приложение № 9.”

Ваксинациите могат да бъдат отлагани и при наличие на медицински противопоказания съгласно приложение № 10 към член 20 от Наредба 15.

   в) Има родители, които искат лекаря да впише ваксините като сложени, без да ги поставя. Това е начин за избягване на неудобства, свързани с глоби, лишаване от детски надбавки и детска градина. Но родителят трябва да прецени дали това е уместен вариант предвид това, че е „заобикаляне” на закона. Ако не успеят да убедят лекаря и той откаже, търсят друг, който ще се съгласи. Тъй като ЛЛ се сменят 2 пъти в годината, докато дойде време за това, отлагат ваксините по изброените в точка „б” начини.

   г) Когато става въпрос за отказ от ваксини за детето в родилното, в отделните клиники има различни практики по този въпрос – информирайте се предварително какви са за съответната клиника. Единият вариант е предварително да се подготви нотариално заверена декларация, която при постъпване се връчва на лекаря. В някои клиники се дават готови декларации за подпис, а в трети изискват да напишете декларация на място в свободен текст. Отделно от това, може и устно да информирате медицинския персонал за решението ви за отказ от ваксини за детето. Когато ви дадат документ за информирано съгласие, който се подписва от всички в родилното, може и в него под линия да впишете отказа от ваксини.

Имайте предвид, че никой лекар няма право да изисква от вас да постави ваксина на детето ви, преди да е навършило съответната възраст за ваксинация. През целия срок – до последния ден от посочената възраст в Имунизационния календар за съответната ваксина, не е късно тя да се постави. Така че не обръщайте внимание на всякакви изнудвания от рода на „изтича срокът за ваксинация, спешно е” и т.н. преди тази дата. За да докажете правотата си му посочете написаното в Имунизационния календар и Наредба 15.

Забележка: Училището е задължително по закон и никой няма право да лиши детето ви от образование, така че всички опити за изнудване, че не може да посещава училище без ваксини, са лъжа!

Следете лекарите да спазват сроковете за ваксиниране на недоносени деца, ако вашето е такова, и в никакъв случай да не изискват ваксинация по-рано от предвиденото в закона. Може и да използвате начините за отлагане на ваксините, посочени в точка 1.б) или вариантите за отказ, ако желаете това.

При посещение при ЛЛ за ваксинация, задължително изисквайте пълна информация за ваксините – ползи, ефективност, вреди – възможни странични реакции – леки, средни, тежки; възможна алергична реакция; възможно отключване на заболявания от ваксините; противопоказания; поинтересувайте се в какви случаи се отлагат или отменят ваксините по закон и дали детето ви не попада в някой о ттях; информирайте го за алергии, ако има такива; настоявайте за обстоен преглед и задължително изискайте да ви предостави листовката на съответната ваксина, която да прочетете подробно и да зададете въпроси за прочетеното, особено за възможните нежелани реакции.

Не разрешавайте на детето ви да се слагат 2 или повече ваксини наведнъж!

Ваксинацията се извършва само от лекар (Наредба 15 „Чл. 15. (1))!

Лекарите са просто изпълнители на задълженията, които са им вменени от системата и закона дори и да имат особено мнение за ваксините, а търпят санкции и мъмрене, ако не ваксинират, търпят и парични загуби. Така че не ги обвинявайте за това, че принудени да ваксинират и да докладват отказ. По-добре е да сте съюзници с тях и заедно да намерите най-доброто решение за вашето дете, а не да се търси конфронтация.

2. РЗИ – варианти за реакция в случай на отказ от ваксини и последствия:

При отказ от ваксина, вероятно от РЗИ ще ви поканят на разговор и/или съставяне на акт (АУАН – акт за установяване на административно нарушение), или могат да ви го донесат вкъщи. Можете да напишете възражение преди да го подпишете. Възражението не отменя глобата, но е от полза, ако решите да обжалвате после. Примерен текст:

„Имунизирането е интервенция, свързана със здравето на детето. На основание Закона за здравето ми се дължи информация. До този момент никой от компетентните здравни органи не ме е информирал относно потенциалните рискове, свързани с предлаганите ваксини, включително страничните ефекти и нежеланите лекарствени реакции, болка и други неудобства, разумните алтернативи, очакваните резултати и прогноза, вероятността за благоприятно повлияване, рискът за здравето и т. н. конкретно за детето ми, а не общо и по принцип.“

Ако не подпишете акта, ще намерят свидетели и пак ще се счита за връчен, така че е по-добре да се подпише (за да имате екземпляр от самия акт).

Има и други варианти за възражение, което да впишете – най-удачно е да се консултирате предварително с адвокат как да постъпите, още по-добре е, ако намерите такъв, който е специалист по медицинско право.

След акта и на негова основа, от РЗИ издават наказателно постановление (НП), в което пише сумата, която трябва да заплатите – варира от 50 лв. до 200 лв, както и срокът за обжалване. Обжалва се след издаването на НП. Актове не се обжалват, на тях може само да се пише възражение.

Ако се изпусне срока за обжалване, остава да се плати глобата. Ако не я платите, процедурата е следната: Влязло в сила НП, т.е. глоба, се праща на Агенцията по събиране на вземания, която е към НАП. Оттам търсят начин да удържат сумата – от заплата, от майчинство или други суми, които получавате.

Давностният срок е: Ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на 3 месеца от откриване на нарушителя или 1 година от извършване на нарушението. (ЗАНН чл. 34, ал.1, буква „в“ – „Не се образува административно-наказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението…“)

След тези срокове нямат законово основание да ви съставят акт и последваща глоба за съответното нарушение (отказ от ваксина). При неспазване на сроковете от РЗИ, това е достатъчно основание да обжалвате НП като незаконно.

3. Докладване на странични реакции от ваксини.

Когато забележите каквато и да било странична реакция след ваксинация, задължително информирайте личния лекар/педиатъра. Особено ако тя се различава от най-леките (отминаваща температура, оток на мястото на убождане, който намалява). Информирайте го подробно за симптомите, кога са настъпили, продължителност, развитие, общо състояние на детето – физически и поведенчески промени, ако настъпят такива.

Настоявайте на всяка цена лекарят да докладва в РЗИ тези нежелани реакции, дори и ако ви убеждава, че не се дължат на последната/последните сложени ваксини. Посочете му текстове в листовката на ваксината, които потвърждават мнението ви, че реакцията се дължина ваксината (ако има такъв да съответства на тази реакция) и му покажете информация от авторитетен медицински източник (ако откриете такава)за същото. Информирайте го, че и вие паралелно ще докладвате реакцията на РЗИ, както и ще ги информирате, че той е отказал да го направи (в случай че не се съгласи да докладва). Можете освен в РЗИ, паралелно да докладвате реакцията и в МЗ и ИАЛ.

Задължително и вие докладвайте реакцията, независимо дали лекарят я е докладвал или не. И при докладване в РЗИ, освен подробното описание на страничната реакция на детето ви, предоставете текст от листовката на ваксината (ако има такъв да съответства на тази реакция), в който е посочена реакцията получена от вашето дете, или от авторитетен медицински източник на информация, както и цитирайте текст от Методичното указание, където еописана реакцията при вашето дете.

Това ще им говори, че сте запознати с правата си и вероятността да ви пратят „в девета глуха“ и отговорът да е обичайния „не се дължи на ваксината“, е по-малка. Интересувайте се какво се случва впоследствие. Ако случаят е тежък – после пишете и до медиите, новинарски сайтове и други, като им разкажете подробно случая и реакцията на лекаря и РЗИ.

Преди да докладвате странична реакция, задължително прочетете Наредба 15 и Методичното указание към нея, за да знаете правата си и видовете странични реакции:

Наредба 15 ТУК
Методично указание за надзор на нежеланите реакции след ваксинация ТУК

4. Декларация, с която забранявате всякакви медицински интервенции и реклами върху детето ви, докато е в детската градина/предучилищна/училище.

Понякога в детските градини и училищата се случва да се извършват дейности от медицински лица, възпитатели или учители във връзка с рекламиране на медицински продукти и ваксини или някакви изследвания, извършване на медицински интервенции на децата и други, затова е уместно да представите декларация, в която да забраните всякакви такива дейности без ваше съгласие. Може да я представите в 3 екземпляра – на директора на заведението, на медицинския работник, ако има назначен такъв, и на класен ръководител.

Също така е добре да научите детето само да отказва всякакви такива дейности, да го научите от какво да се пази и да не допуска да правят с него, без ваше съгласие в детската градина или училището.

Примерен текст за такава декларация:

ДЕКЛАРАЦИЯ

По силата на тази декларация съставена на 00.00.2000 година и на правно основание чл. 87, ал. 2 от Закона за здравето, аз долуподписаната………………,ЕГН ………….,с постоянен адрес: град ……………жк. „……”, улица“………….“ № ..ет. 0, ап. 0, община………….,област …………., с лична карта № ………….,издадена на………….година от МВР-…………..,валидна до ………….година.

                                                     ДЕКЛАРИРАМ:

1. ЗАБРАНЯВАМ да бъдат извършвани на детето ми каквито и да било медицински прегледи и интервенции, извън обема на действия по реанимиране или оказване на първа или спешна помощ при травматичен инцидент или спешно/ неотложно състояние;

2. ЗАБРАНЯВАМ да бъдат поставяни на детето ми каквито и да е ваксини и/или имунизации, независимо от вида и основанието за провеждането на подобна кампания;

3. ЗАБРАНЯВАМ да бъдат извършвани на детето ми стоматологични прегледи и интервенции;

4. ЗАБРАНЯВАМ да бъдат давани на детето ми каквито и да било лекарствени препарати (в това число флуорни таблетки, витамини и имуностимулиращи средства) и хранителни добавки;

5. ЗАБРАНЯВАМ вземането на кръв, урина и какъвто и да било биологичен материал за провеждането на изследвания!

6.  ЗАБРАНЯВАМ с детето ми да работи психолог без знание/позволение от родителите!

7. ЗАБРАНЯВАМ рекламирането на каквито и да е медикаменти, в това число ваксини, хранителни добавки и други на детето ми! Забранявам участието му в мероприятия, свързани с ваксинационни кампании! Както и участието му в хепънинги, игри и други мероприятия, които се използват с цел реклама на медицински и хранителни продукти, или мероприятия, които са спонсорирани от фармацевтични фирми!

ДЕКЛАРИРАМ, че след като съм уведомена ще извърша необходими прегледи, изследвания и консултации на детето, като резултатите при необходимост ще бъдат представяни на длъжностното лице в детското заведение.

МОЛЯ, своевременно да бъда уведомявана за промени в здравословното състояние на детето, изискващи лекарска консултация или намеса!

                                                                                                      Родител:

Град………….         Дата:………………                                          (………….)

5. Листовки/КХП (Кратка характеристика на продукта – предназначена за медицински специалисти) на ваксините от Имунизационния календар – задължителни и препоръчителни:

Важно уточнение – някои от ваксините са генно модифицирани! Например ваксините срещу хепатит Б, в това число Енжерикс (задължителна), ваксините срещу човешки папилома вирус – Церварикс (препоръчителна). Където пише „рекомбинантна“ или „произведено чрез рекомбинантна ДНК технология“, това е ГМО!

Някои от ваксините са живи – БЦЖ ваксината (задължителна), Приорикс (задължителна), 

Ротарикс (препоръчителна).

Някои ваксини съдържат тиомерсал (живак) – ТетаДиф (задължителна), някои противогрипни ваксини (препоръчителни).

Енжериксhttp://www.gsk.bg/docs/Engerix_B_SPC_20mcg.pdf

Ротарикс http://www.gsk.bg/docs/Rotarix_SPC.pdf

Синфлориксhttp://www.gsk.bg/docs/Synflorix_SPC.pdf

Цервариксhttp://www.gsk.bg/docs/Cervarix_SPC.pdf

БЦЖ ваксинаhttp://www.medicine.bg/public/listovka/10461d.pdf

Пентаксимhttp://rzi-pernik.com/docs/PENTAXIM.pdf

Приориксhttp://www.gsk.bg/docs/Priorix_SPC.pdf

Тетраксим http://www.medicine.bg/public/listovka/32263d.pdf

ТетаДиф http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/img_3438.pdf

Инфанрикс-IPV+Hibhttp://www.gsk.bg/docs/Infanrix_IPV_Hib_SPC.pdf

Листовките/КХП на ваксините могат да се намерят в сайта на съответния производител, на страницата на ИАЛ и в някои медицински сайтове. Задължително търсете листовка/КХП с последна редакция, тоест да е актуална. За предпочитане е да преглеждате КХП, а не листовката за пациента, защото КХП е по-подробна и с по-пълноценна информация.

6. Имунизационен календар на Р.България.

През първите 24 часа след раждането – мускулно, 0,5мл, Имунизация против хепатит тип В (I прием) – Рекомбинантна (ГМО) хепатит В ваксина Engerix.

От 48-ия час след раждането – вътрекожно, 0,1 мл, Имунизация против туберкулоза – БЦЖ ваксина (жива).

Един месец – мускулно, 0,5 мл, Имунизация против хепатит В (II прием) – Рекомбинантна хепатит В ваксина Engerix.

Два месеца –  мускулно, 0,5 мл, Имунизация против дифтерия,тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце (I прием) – Комбинирана петкомпонентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш с ацелуларна компонента, инактивирана полиомиелитна ваксина, конюгирана ваксина срещу хемофилус инфлуенце тип В Pentaxim.

Два месеца – мускулно, 0,5 мл, Имунизация против Стрептококус пневмоние (I прием) Конюгирана пневмококова ваксина Synflorix.

Три месеца – мускулно, 0,5 мл, Имунизация против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце (IІ прием) – Комбинирана петкомпонентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш с ацелуларна компонента, инактивирана полиомиелитна ваксина, конюгирана ваксина срещу хемофилус инфлуенце тип В Pentaxim.

Три месеца –  мускулно, 0,5 мл, Имунизация против Стрептококус пневмоние (II прием) – Конюгирана пневмококова ваксина Synflorix.

Четири месеца – мускулно, 0,5 мл, Имунизация против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце (III прием) – Комбинирана петкомпонентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш с ацелуларна компонента, инактивирана полиомиелитна ваксина, конюгирана ваксина срещу хемофилус инфлуенце тип В Pentaxim.

Четири месеца – мускулно, 0,5 мл, Имунизация против Стрептококкус пневмоние (III прием) – Конюгирана пневмококова ваксина Synflorix.

Шест месеца – мускулно, 0,5 мл, Имунизация против хепатит тип В (IIIприем) – Рекомбинантна хепатит В ваксина Engerix.

Седем месеца – вътрекожно, 0,1 мл, Проверка за белег след БЦЖ имунизацията. На децата без белег се прави проба Манту (5 МЕ ППД) и отрицателните се имунизират с БЦЖ ваксина.

Дванадесет месеца – не по-рано от 6 месеца след ІІІ-ия прием  (1 година) – мускулно, 0,5 мл, Първа реимунизация против Стрептококкус пневмоние (IVприем) – Конюгирана пневмококова ваксина Synflorix. 

Тринадесет месеца – подкожно или мускулно, 0,5 мл, Имунизация против морбили,
паротит и рубеола – Триваксина морбили-паротит-рубеола Priorix (жива).

Шестнадесет месеца (1 година и 4 месеца) – мускулно, 0,5 мл, Първа реимунизация против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце (IV прием) –

Комбинирана петкомпонентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш с ацелуларна компонента, инактивирана полиомиелитна ваксина, конюгирана ваксина срещу хемофилус инфлуенце тип В Pentaxim.

Шест години – мускулно, 0,5 мл, Реимунизация против дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит – Комбинирана ваксина срещу дифтерия,тетанус, коклюш и полиомиелит – Tetraxim.

Седем години –  вътрекожно, 0,1 мл, Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна проба Манту) БЦЖ ваксина.

Единадесет години – вътрекожно, 0,1 мл, Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна проба Манту) – БЦЖ ваксина.

Дванадесет години – подкожно или мускулно, 0,5 мл, Реимунизация против морбили,
паротит и рубеола – Триваксина морбили-паротит-рубеола Priorix.

Дванадесет години – мускулно, 0,5 мл, Реимунизация против тетанус и дифтерия – ТетаДиф ваксина.

Седемнадесет години – мускулно, 0,5 мл, Реимунизация против тетанус и дифтерия – ТетаДиф ваксина.

Седемнадесет години –  вътрекожно, 0,1 мл, Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна проба Манту) – БЦЖ ваксина.

От 25-ата година през 10 години – мускулно, 0,5 мл Реимунизация против тетанус
и дифтерия – ТетаДиф ваксина.

*От мес. Ноември 2012г. е въведена препоръчителна (по желание на родителите) ваксина против HPV (човешки папилома вирус) – Cervarix (ГМО), безплатна.

Фейсбук групата „За или Против задължителните ваксини“

♠♣♥♦

ИНФОРМИРАН ИЗБОР МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ: ТУК  

♠♣♥♦

Използвани източници:
http://nepoznato.energetika-bg.com/
http://snaiper-bg.net
http://tv.naturalnews.com/
http://www.naturalnews.com/
http://www.npr.org/
http://edition.cnn.com/
http://blog.i.ua/
https://childhealthsafety.wordpress.com
http://nsnbc.me/
http://rasper-bg.com/
http://www.sv40foundation.org/
http://science.naturalnews.com/
http://thestateweekly.com/
https://occupycorporatism.com
http://www.4thmedia.org/
http://www.gsk.bg
http://www.medicine.bg
http://rzi-pernik.com
http://www.bda.bg
http://www.srzi.bg
http://www.lex.bg

http://bultimes.com/vsichko-koeto-ne-tryabvashe-da-znaete-za-vaksinite-za-spodelyane/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!