Цигани интегрират френски град! - опустошили го, щурмували кметството, превзели гарата!

Любимците на Сорос опитали да интегрират града. В резултат училищата са затворени, по улиците горят коли, полиция и жандармерия се опитват да възстановят реда от преди интеграцията

Сериозен конфликт възникна между местната администрация и група цигани в град Муаран (департамент Изер), в източната част на страната, предаде ТАСС.

Както съобщи кметът на френския град Жерар Симоне, циганите поискали двама техни представители, задържани по-рано от полицията, да бъдат освободени, за да участват в погребение, информира БГНЕС. 

След като получили отказа на местната власт, циганите устроиха истински погром в града.

„Стотици хора, въоръжени с парчета арматурно желязо, превзеха гарата. Те разгромиха ресторант, нанесоха щети върху общинска собственост. Циганите подпалиха автомобили върху железопътните линии”, заяви кметът. 

Той призна, че хулиганите са щурмували и сградата на кметството. Наложило се е да бъдат евакуирани служителите в общинската администрация.

Училищата в града затворили входните си врати и не пускат учениците да излязат, за да не пострадат по време на безпорядъците.

Според кмета, спешно прехвърлените сили на полицията и жандармерията се опитват да въведат ред в града.

Движението по железопътната линия и минаващата край град магистрала е спряно. Междувременно бил разграбен и терминал за плащане на магистрални такси.

„Смятам, че циганите извършиха абсолютно недопустими и непростими действия”, подчерта кметът.

 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!