Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Večernji list: Унгарски SS бригади ритат мигранти и БГ цигани, ромите се правят на араби

мигранти в Унгария

Български цигани отнасят як пердах по границата между Хърватска и Унгария. Отряди на унгарските националисти от взводовете на партията Йобик от 8 дни патрулират на свободни начала и помагат на военните да спрат мигрантските потоци през строящата се ограда между двете съседни страни, съобщава най-четеното хърватско издание Večernji list.

Унгария 2015 напомня на Сърбия през 1991 г., сега в Унгария на мода е един нов вид агресивен национализъм и много малко хора ще се противопоставят на основните политически линии – сълзотворен газ за бежанците, бодливата тел, стоманени врати и здрави стени със Сърбия, Хърватия и Румъния.

Въпреки това, унгарският премиер Виктор Орбан в действителност не е толкова краен, веднага щом стане горещо, прави същото като Хърватия – пуска ги към Австрия, както коментира хърватският външен министър Весна Пусич.

Митове и старата слава

Така че всичко е готово, имаме подходящ декор на унгарските граници, време е шоуто да започне казва политологът Тихомир Ципек.

Камерите ежедневно показват силата на армията, тежките униформи на полицейска власт на държавата от страна на някои унгарци виждат далеч извън признатите граници, дълбоко на юг, силната Унгария – до хърватското крайбрежие, та даже се простира през Войводина и Белград. В чуждата преса вече е анализиран шовинизма и ксенофобията в Източна Европа, от които страдат не само малцинствата, но и дори левичарите и социалистите, които са гонени по демонстрации в Будапеща. СС щурмоваци вървят гордо в строй и чакат някоя група от мигранти и балкански цигани, за да ги сритат пред камерите и вдъхнат сила на всички унгарци, че те са горда страна, която разполага със силни мъже.

Националистите от Чехия, Словакия, Унгария и Полша са заедно, между тези страни преди години имаше граници, сега от 25 години ги няма, те обменят идеи, общуват си как да спрат талазите от нахални араби и роми.

Има области в тези четири страни, които са сериозно обезселени, така например 60% от унгарския частен бизнес не може да намери подходящи специалисти и служители, защото същите са напуснали страната в посока Австрия и Германия. Няма социални работници в Полша, в Унгария липсват инженери, търсят се 10 000 специалисти, а ги няма.

Това е дългата сянка от десетилетия на комунистическа диктатура, която накара много хора още през 92-93 да потърсят спасение към Западна Европа, останаха много крайни националисти, които искат възраждането на Унгарската империя.

Но докато немските мениджъри бързат към приемателните центрове за бежанци, послушали съветите на Меркел да наемат по-бързо мигранти на работа, то в Унгария витаеше страховата невроза, която се допълва от историческа мегаломания, допълнена от мечти и митове за хората-унгарци. Основният мит е, че те са изолирани езиково от народи, които по същност са славяни и германци.

Ние силните унгарци сме обградени от враждебни сили, които ни взеха част от нашата територия. Това е мит №1 в тази страна от Централна Европа.

Униформени маршируват в ромските села, квартали и крещят: „Мръсни цигани, ще ви убием“, и всичко това придружено от стрелба и полицейски сили, които ги пазят. Унгария напомня на Германия от 1936 година. Цигани от България,Румъния, Босна и Хецеговина често са бити и гонени, целта на щурмоваците е да прочистят святата унгарска земя от кафявата кожа на нашествениците. Оградата издава страх от чуждата вяра, все пак през късното средновековие тази страна е нападана от османски турци, татари и други варварски орди, сега идеята е, че отново има нападение. Това клише се върти цял ден по медиите.

Вече са засечени случаи на вмъкване на роми в арабските мигрантски колони, за да се отдалечат от бедните части на Загреб, Белград и Прищина, а целта е ясна – богата Германия, а в краен случай Дания и Швеция. Циганите са изобретателни, продават фалшиви стоки на маркови брандове, а през това време чевръсти деца те обират, сега модата е една – прави се на бежанец, иди в Германия.

Това обаче едва ли ще успее, на границата самите араби правят санитарно прочистване, при тях има пъстра смесица от афганистанци, алжирци, иракчани и всякакви други племена, едва ли българските роми ще се впишат без език в тези колони от мъже, майки с деца и дезертирали войници от Сирия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!