Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кунева иска България да помогне на всички бежанци

Кунева

В предаването „Неделя 150“ по БНР Меглена Кунева призова България да поиска да е „ГОРЕЩА ТОЧКА“! И така да помогне на ЕС срещу „бежанската“ вълна!

Знае ли силовият вецепремиер, какво означава „гореща точка“?

Сигурността на Европа включва справяне с бежанската криза. Това каза Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, в предаването „Неделя 150” по БНР.

„Важен елемент са така наречените „горещи точки”. Това са средища, в които бързо се преглежда дали лицата, които кандидатстват за статут на бежанци имат основание за това. Дава им са статут и след това, една част от тях, ако идват от сигурни страни се връщат обратно. Другата част от тях, в зависимост от това дали ще се приеме решение за квоти, предстои да бъдат приети в европейските страни. За да може да има такива горещи точки, страните, в които има най-голям приток на бежанци, а за сега това са Гърция и Италия, трябва да поискат това.

Унгария се е отказала и не иска такава помощ от ЕС”, посочи Кунева. По думите ѝ, тези „горещи точки” се управляват от FRONTEX, граничната служба на Европейския съюз, но има служители на Европол и националните власти. „Ние трябва да поискаме да сме „гореща точка”. Ако българското правителство не поиска, няма да има такава, защото това е вид помощ. Това е нещо като разпределителен център, за да може по-бързо, бежанците, които са дошли на територията на европейска държава, да получат съответното направление и да не се натоварва само една държава с броя на хората”, обясни още Меглена Кунева.

В България пристигат все повече бежанци, и то не само от Сирия. Властите би трябвало да се грижат за тях, но това се оказва свръх силите им. /svobodnoslovo.eu/

Дали другарката Пръмова - по-известна като Меглена Кунева ще успее да помогне на всички бежанци заедно с Българският комунист и шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която призова да сме много по-състрадателни към бежанците, предстои да видим. Засега обаче се очертават някои сериозни разминавания в исканията на отделните страни по въпроса и тези на "сирийските бежанци" от цял свят, както шеговито термина е описан в вица на Elick Marinchevski:

Elick Marinchevski: Сирийски бежанец от Алжир се сбил със сирийски бежанец от Гана, понеже сирийски бежанец от Афганистан продал опиум на сирийски бежанец от Мали, а сирийски бежанец от Габон успял да открадне дрогата и парите и избягал. Оказало се, че сирийския бежанец от Алжир и сирийския бежанец от Габон са братя и са сирийски бежанци от Мароко.

Ето и един незначителен пример за разликите във въжделенията, които може да се окаже трудно да бъдат превъзмогнати - Бежанци: Искаме в Европа по суша, не искаме обратно, трябва да отидем в Германия, там дават много пари и нови жилища

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!