Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Календерска: „Преди да емигрирам и преди да изгоня детето си в чужбина, да се опитам да направя нещо това място да става за живеене за младите”

Календерска

Сравненията на водещите на предаването „Комбина” по Нова телевизия между Мария Календерска и Деница Гаджева подразниха кандидатът за кмет на столицата от партия „България без цензура” по време на интервю с нея, пише БЛИЦ.

„Искате да ме ядосате от първата минута”, каза тя, след като Лора Крумова и Галя Щърбева заявиха, че Гаджева е „повторила сценария” на Календерска. Сравнението между двете млади майки, чиито партньори в живота са мъже от политиката, а и самите те участват политическия живот, бе коментиран от Календерска така: „Ще ви помоля да говорим за малко по-смислени неща. Никога не съм ровила в чаршафите на другите, така че не искам да ровят и моите”.

Кандидатът за кмет на София се опита да обясни мотивите си да влезе в надпреварата: „Преди да емигрирам и преди да изгоня детето си в чужбина, да се опитам да направя нещо това място да става за живеене за младите”. Тя посочи и откъде очаква подкрепа: „Ние сме длъжници към тези, които гласуваха за нас. Тези, които се крият под полата на г-н Ковачки, да си носят кръста”.

Календерска отговори и на подозренията, че ще замине за Брюксел при Николай Бареков след изборите. „Дори да изгубя на балотажа с г-жа Фандъкова, ще остана”, заяви тя.

„Като опозиция бюджетът по времето на Софиянски беше три пъти по-малък. Сега три пъти ли по-добре ли живеем”, попита тя. „Ние най-накрая ще спрем кранчето на хората, които са се настанили там”, допълни тя.

Рязка беше реакцията им и когато Календерска заяви, че се смята за единствената опозиция в столицата. „Разбирате ли, че обслужвате ГЕРБ като нападате единствената опозиция”, избухна Календерска. „Ако обслужвахме ГЕРБ, ще се застреляме”, изсмяха се водещите. „Гласовете на другите ще се разпилеят. Накрая ще останем само аз и Фандъкова. Вие, ако искате, се застреляйте!”, отвърна им кандидатът на ББЦ.

Тя отвърна на въпроси и за къщата на Бареков и за парите, които се твърди, че е вземал от различни кръгове. На въпрос колко струва „проектът Бареков”, тя отвърна гневно: „Колкото и да струват, тези пари не са отишли вкъщи.”.

„Ако управляващите си бяха свършили работата, хората като мен щяха да си гледат живота”, каза още тя. „Аз съм един млад и честен човек, който не може да бъде купен. Кандидатирах се, защото искам младите хора да могат да живеят тук”, добави тя.

Преди да бъде превзета от чужденците, България ще бъде изоставена от българите - България има и свой бежански проблем 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!