Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан: Запада да спре унищожаването на държави, мигрантите застрашават европейската идентичност

Орбан

Причината за сегашната бежанска криза в Европа е външната политика на западните държави, смята унгарският премиер Виктор Орбан, пише БГНЕС.

"Би било по-разумно да се спре с постоянното унищожаване на други държави. В Сирия по време на "арабската пролет" европейците и американците в действителност подкрепиха несъществуваща опозиция, а беше ясно, че те няма да могат да управляват страната", каза унгарският министър-председател Виктор Орбан пред германското издание "Ди Велт".

Виктор Орбан отново предупреди, че мигрантите в бъдеще могат да станат заплаха за европейската идентичност. Орбан смята, че засега бежанците не представляват риск за европейската идентичност, но тази заплаха може да стане реалност, ако нещата продължават да се развиват така безконтролно. Нещо повече - в бъдеще може да започне съревнование на културите в Европа и християните имат всички шансове да загубят това съревнование.

"С тях ние въобще не може да се състезаваме. Не сме конкурентоспособни. Ако, ние християните оставим мюсюлманите да се състезават с нас на континента, ние ще бъдем победени, това е чиста математика!", казва още Виктор Орбан.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!