Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Докато САЩ пребоядисват танковете за военни действия в Еропа, Русия започна най-мащабното военно учение

САЩ пребоядисват танковете за военни действия в Еропа?

Танковете на армията на САЩ се пребоядисват в горско зелено на фона на нарастващата заплаха от страна на Русия в Източна Европа, пише Stars and Stripes.

Групата от пустинни превозни средства ще бъде пребоядисана, за да се замени пясъчния камуфлаж, който укриваше танковете по време на боевете в Близкия изток.

Стъпката е стратегическа промяна в присъствието на военните след над десетилетие операции в Афганистан и Ирак. /blitz.bg/

Русия започна най-мащабното руско военно учение

Започна най-мащабното руско военно учение „Център-2015“, което се провежда в Централния военен окръг на страната, съобщиха на медиите от пресслужбата на военното ведомство, пише Блиц.

В учението участват 95 000 войници, включително пехота, ВМФ и ВВС. Ще бъдат използвани около 7000 единици различно въоръжение и военна техника, около 170 самолета и 20 кораба.

„Център-2015“ ще бъде проведено на 20 места в Централния военен окръг на Русия. Тази територия се простира от р. Волга до Урал и Сибир на изток, но включва и северна Русия. В занятията участват и войскови части от няколко бивши съветски републики, които са част от оглавяваната от Русия Организация на договора за колективна отбрана (ОДКО).

Целта на учението е „управление на групи коалиционни войски в международен въоръжен конфликт" е формулировката на министерство на отбраната. Войсковите части ще симулират „блокиране и унищожение на нелегални въоръжени формации при съвместни специални операции“.

Ученията ще продължат до 20 септември. Президентът Владимир Путин ще наблюдава ученията през един от дните, съобщи миналата седмица в. „Известия“, без да дава повече подробности. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!