Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Домусчиев: За договори като тези с американските централи да се влиза в затвора

Кирил Домусчиев

Протестът срещу скъпия ток ще е в София и ще е масов, за да видят управляващите ще няма да оставим така нещата. Както се радикализират нещата в енергетиката, така ще се радикализират и протестите. Това каза шефът на КРИБ Кирил Домусчиев пред Нова тв.

Нищо не се е променило от първите протести. Няма мерки, които да въведат ред при ВЕИ-тата, нито в държавната енергетика, обясни той.

Тази седмица нашите адвокати ще внесат два сигнала впрокуратурата. Първият е за това кой,защо и как подписа договорите за американските електрически централи. На нас ни е ясно, но искаме прокуратурата да се произнесе. С договора от 2001 г. и с анекса, направен от Румен Овчаров от 2006 г., беше загробена не само българската индустрия, а и цялото общество, каза Домусчиев.

Той е убеден, че е крайно време за такива договори да се влиза в затвора. Според него предоговорянето с американските централи сега е символично и то не отменя загробващите договори от 2001 и анекса през 2006 г.
Вторият сигнал до прокуратурата ще е срещу ВЕИ-тата.

Няма да правим буржоазна революция, но ако не се вземат радикални мерки, България ще продължава да бъде най-бедната държава в Европа. Ние искаме да да се разкрият имената на собствениците на фирми, които произвеждат ток на преференциални цени – да знаем - тук е Рамадан Аталай, тук е Каймаканов, тук е Прокопиев и секретарката му. Ние искаме да знаем как така една от американските централи има печалба от 57%, продължи Домусчиев. Той разказа, че са получни сигнали, че ВЕИ-та правят ток нощно време.

Кой ще провери това, аз не знам да са произвежда ток от луна, попита шефът на КРИБ. /24chasa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!