Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как бежанците се изплюха в лицето на Унгария от благодарност (ВИДЕО)

Из унгарските блогове (разкази на жители на Будапеща)

...В Будапеща внезапно се появи тълпа от хора, твърдящи, че са бежанци от война. Ясно е как са проникнали в страната - през границата със Сърбия, не е ясно обаче, как моментално - за един ден, се оказаха на едно място - тълпата се засели на Източната гара и започна да предявява свои права и искания.Независимо, че от ноември миналата година количеството мигранти и търсещите убежище нарасна значително, унгарските власти се оказаха неподготвени за подобно развитие.

Освен това - обичайните мигранти и бежанци са тихи нуждаещи се, а сега пред полицейските заграждения стоеше плътна тълпа здрави мъже на възраст 20 - 40 години, организирана и сплотена, скандираща лозунги под ръководството на организаторите.

Естествено, на този екшън налетяха журналисти - "като мухи на говно", и започнаха да снимат - бунтът на гара Келети - „не пускат мигрантите, бедните хора, те са бежанци от война, трябва да им се помогне!"

Телевизиите показват нещастни деца и плачещи жени, но всичко това е лъжа и фалшификация. Има деца, но само, за да бъдат хванати в кадър, тъй като 99 % от тази тълпа са мъже без жени, деца и родители.

Това добре се вижда от кадрите на мигрантския марш през Будапеща към Австрия - все едно отлично подготвена PR акция - видеата показват как жените и децата вървят отделно и никой от мъжете не им помага и не носи деца.

Тълпата мина по най-прекия път и ето какво остави след себе си на мястото, където спря за почивка, ето как казаха „благодаря" на Унгария:

„благодаря" на Унгария

Колкото по-далеч ги откарваха автобусите, бедните и нещастни бежанци хвърляха всичко, което не им е нужно, а голяма част от предметите е хуманитарна помощ от съчувствие. Но напред е раят, там всичко отново ще им се даде безплатно.

Много унгарски доброволци помагаха на мигрантите в Будапеща, мнозина от тях после споделиха във Фейсбук разочарованието си:

„Никога не благодарят, държат се, все е едно, че всички са им задължени, боклука го хвърлят там, където стоят и лежат, независимо, че контейнерите са наблизо. Жени и деца, щастливо разговаряйки си, виждайки камерите, започват да ридаят, говорейки в прав текст - не ни трябва вашата бедна Унгария."

„Ако човек, когото са заплюли в лицето, удари по устата плюещия го, е расист, то аз съм расист", пише един от авторите на текстовете в унгарските блогове.

Смятам, добавя той, че унгарците вече по друг начин ще посрещат тази „публика", тъй като на унгарците много зъби им бяха изпочупени. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!