Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Кризата с бежанците е предизвикана от политиката на САЩ

Путин

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана заради налагане на чужди стандарти в Близкия изток и Северна Африка. За нея той обвини директно САЩ.

Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка.

Те продължават да водят такава политика. За каква политика става дума?

Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони.

Това е преди всичко политика на нашите американски партньори, каза руският държавен глава. 

Путин посочи, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестоко отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем.

Той подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му "сляпо следва американските указания", страда много тежко.

САЩ обявиха, че са готови да предложат съдействие на Европейския съюз относно кризата с имигрантите, но не искат да приемат повече имигранти. "Европа има капацитет да се справи с този проблем", изтъкна говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от "Асошиейтед прес".

Запитан дали САЩ биха приели още имигранти от региона, Ърнест заяви, че няма какво да каже по въпроса, но изтъкна, че страната му е отпуснала 4 млрд. долара за сирийските бежанци от 2011 г.

От своя страна австралийският премиер Тони Абът призова Европа да вземе пример от Австралия и да спира бежанските корабчета, които се опитват да достигат бреговете ѝ.

Междувременно над 57 000 бежанци от Близкия изток и Северна Африка са използвали територията на Македония за проникване в Западна Европа. Най-много нелегални имигранти идват от Сирия, Афганистан и Ирак. /cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!