Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ангела Меркел връща имигранти от Балканите, приема в Германия само бежанци от Сирия

ислямисти

Ангела Меркел се обяви за справедливо разпределение на бежанците в Европа, призова за толериране и приемане на бежанците, които търсят убежище в страните от ЕС и отвори вратите на Германия за тях.

Но статут на бежанец и право за живеене в най-демократичната държава в Европа, ще получат само сирийските бежанци, които бягат от войната в родината си.

Немския канцлер обяви, че Германия няма да приема имигранти от Западните Балкани и ще насочи вниманието си към сирийските бежанци.

Проблемът е, че през половин Европа бягат не само жертвите на войната в Сирия, а и от половината африкански страни, да не говорим за обичайните групи от Косово и Западните Балкани, които също търсят спасение в богатите държави от Западна Европа.

Гърция всеки ден приема по няколко хиляди мигранти, които идват от Либия, Тунис, Египет, Мароко, Нигер и други страни от Африка.

И всички те търсят място, където изградят живота си отново.

Немския канцлер даде да се разбере, че Германия ще оказва помощ на сирийските бежанци, които бягат от войната.

А другите?

бежанци

Факт е, че Берлин държи на карта заложени основните европейски ценности за състрадание, толерантност и съхранение на личната свобода и достойнство на всеки един човек, поради което не може да си позволи да затвори границите на ЕС за бежанците. Но не такова е отношението на Унгария, Хърватия, Полша и Чехия, които категорично отказват да допуснат мигранти до своите територии и издигнаха високи стени.

И докато Ангела Меркел обяви, че отваря границите на страната за сирийските бежанци, то свободното преминаване на европейските граждани през Шенген е под все по-голям въпрос. Будапеща днес е арена на размирици, след като управата на гарата в унгарската столица затвори врати, а властите отказаха на 1000 мигранти правото да се качат на влаковете за Австрия и Германия.

Кризата се задълбочава, а в Брюксел трябва да помислят, как да решат ефективно проблемите в Близкия Изток, тъй като ЕС е пред прага на хуманитарна катастрофа. Всеки ден  хиляди и хиляди продължават да прииждат от Африка и други страни, в търсене на по-добър живот. И не бягат само от войната в Сирия. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!