Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европейският съюз е изправен пред криза с библейски размери

От началото на януари повече от 350 хил. емигранти са пресекли Средиземно море. Никой не знае точния брой на загиналите. Предполага се, че са около 2600 души, по данни на Международната организация за миграция.

За сравнение през цялата минала година в ЕС са били приети 185 хил. имигранти, което е ръст с 50% спрямо 2013 г. България е на 9-то място по брой на одобрените заявки за убежище. А Германия е първа с 47 500.

Само вчера 3600 души бяха изпратени от Будапеща към Виена с влак. Страните-членки буквално си прехвърлят отговорността, като накрая вълната на миграцията свършва в Германия. А германските градове вече се задъхват под притока на чужденци.

Президентът на Европейската комисия, Жан-Клод Юнкер ще обсъди с премиера на Унгария мерки за преодоляване на кризата. Брюксел е готов да отпусне 8 милиона евро за целта. Но сумата изглежда крайно недостатъчна. В Унгария вече има над 50 хил. имигранти, за повечето от които се смята, че идват от Сирия.

Великобритания пък иска мерки на високо равнище. Властите в Лондон обявиха, че ще проучат проблема, преди да вземат решение колко и какви имигранти да допуснат на своя територия.

Германският министър на икономиката посочи, че страната има възможност да поеме голяма част от имигрантския поток, но ще трябва да бъдат похарчени милиарди евро за интеграцията на новопристигащите.

"Необходими са допълнителни работници в много области на германската икономика. Искаме да използваме тази ситуация, за да се отвори възможност за бежанците, които са дошли законно, за нов и по-добър живот в Германия," коментира Андреа Налес.

Според нея обаче Германия ще трябва да похарчи допълнително от 1.8 милиарда до 3.3 милиарда евро за целта.

В същото време в Бавария отвори първият приемен център, предназначен само за имигранти от Югоизточна Европа, които нямат никакъв шанс да получат убежище.

Последните данни сочат, че повече от 234 хил. имигранти са достигнали Гърция от началото на годината, а други 114 хил. са влезели в Италия. В Испания, която от години се бори с проблема са били допуснати само 2166 души.

В момента тече пазарлък между страните членки на ЕС, коя, колко имигранти да приеме. България трябва да изиграе добре картите си, ако не иска отново да бъде сред държавите, където остават най-много хора.

В дългосрочен план имигрантите могат да се превърнат в двигател на икономическия растеж, но в краткосрочен, най-бедната страната в ЕС не може да си позволи разходите, необходими за тяхната интеграция и това не е въпрос на солидарност, а на икономика. /darikfinance.bg/

САЩ заставя Европа да приема "бежанци" от Азия и Африка - Меркел предупреди за разпад на Шенген

Какво донасят Ротшилдови в ЕС : "90% от мигрантите от Азия са млади мъже" - Тяхната доставка в ЕС се финансира от организациите на Ротшилдови

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!