Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Секретен доклад разкрива: САЩ готвят ядрен удар срещу Русия

Американска атомна бомба

Пентагонът разработва планове за ядрен удар срещу Русия в отговор на разполагането на оперативно-тактически ракетни комплекси „Искандер-М“ в балтийския анклав Калининград насред кризата в Украйна.

В цитиран от АП секретен доклад на шефа на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили ген. Мартин Демпси се посочва, че със способните да носят ядрени бойни глави ракети с обсег до 500 км Москва нарушава подписания Договор за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие от 1987 г.

Затова Вашингтон предвижда няколко вида ответни мерки – разполагане в Европа или Азия на крилати ракети за прихващане на искандерите, поразяването им в техните бази с балистични ракети със среден обсег и „ограничен“ ядрен удар по няколко руски военни обекта.

Публично Пентагонът говори само за дипломатически път за убеждаване на Кремъл да спазва подписания от Роналд Рейгън и Михаил Горбачов договор, посочи АП.

Но на секретно изслушване в Сената през февруари министърът на отбраната Ащън Картър заявил, че нарушенията на договорката от времето на студената война е „двупосочна улица“ и че САЩ трябва да предприемат „симетрични“ ответни мерки. По информация на АП вчера Картър се е срещнал в Германия с командващите американските подразделения в Европа, за да обсъжда контрастратегията срещу Русия.

Русия отрича да е нарушавала ракетния договор и на свой ред обвинява Вашингтон, че погазва ангажиментите си с разполагането на колективна противоракетна отбрана в Източна Европа.

„Обърнахме внимание на новината от АП, ще я анализираме и тогава ще коментираме“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Междувременно фашисткия украинският президент Петро Порошенко за кой ли път излъга, че Русия е струпала голям брой свои войници на границата с Украйна. „От миналия август не са били толкова много, това не може да става без причина, заплахата от руска инвазия е безпрецедентна“, каза той и повтори лъжата си, че в Донбас вече се били "инфилтрирали" поне 9000 руски бойци. Украинският генщаб призна, че в четвъртък, в нарушение на примирието от Минск, е използвана тежка артилерия, но само защото опълченците правели същото. /vestnikzora.com/

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!