Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрийците спряха влак с 400 мигранти на границата с Унгария - Меркел предупреди за краха на ЕС

Влак, пътуващ за Мюнхен бе спрян на австрийската граница, часове след като е потеглил от Будапеща, предаде телевизия Sky news Причината- в него са открити близо 400 мигранти.

Хората с свалени. Ще бъдат натоварени на друг влак към Виена. За екшъна потвърди пред журналисти и говорителят на австрийската полиция Роман Хаслингер.

В Будапеща хората са успели да се качат на влака, без да са имали виза, позволяваща им да пътуват в страните от ЕС. /БЛИЦ/

Меркел предупреди за краха на ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да вземе решение как да се справи с пристигащите бежанци и мигранти, предаде ВВС.„Ако Европа се провали по въпроса с бежанците, тогава това няма да е тази Европа, за която бленувахме“, посочи канцлерът, като подчерта, че европейските страни трябва да си поделят тежестта.

Изявлението бе направено, след като австрийските власти арестуваха петима предполагаеми трафиканти на хора по източната граница на страната.

В четвъртък 71 мъртви мигранти бяха намерени близо до границата на Австрия с Унгария. Австрийската полиция обяви, че през нощта е открила още 200 живи мигранти.

„Ако не се договорим за справедливо разпределение на бежанците, то въпросът за бъдещето на Шенген ще стане отново част от дневния ред“, каза още Ангела Меркел по време на пресконференция в Берлин.

От началото на годината в ЕС избухнаха редица скандали, свързани с нелегалните мигранти, които се опитват да стигнат до страните от Западна Европа. Разпределянето им между страните на континента събужда редица спорове между тях. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!