Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Убити американски инструктори в Украйна - Американски инструктор учи украински войници как трябва да се убиват руснаци

Двама американски инструктори са били убити в Украйна от донецките сепаратисти

1

През нощта на 30-31 август край Славянск опълченците са нападнали военна колона на украинската армия. 

Те са успели да нападнат колоната от засада благодарение на информатор в украинската армия. 

Колоната е била подложена на тежък обстрел – с гранатомети, РПГ-та и стрелково оръжие. Взривен е джип „Хамър“, в който са се намирали двама американски военни инструктора, които са били изпепелени на място. Убити и ранени са и още общо пет украински войници. /alterinformation.wordpress.com/

Американски инструктор учи украински войници как трябва да се убиват руснаци

В медиите се появи видео с кадри на учения на украински бойци под ръководството на американски инструктори.

Вече месец и половина продължават тренировките на Яворския полигон, Лвовска област,  под ръководството на парашутните десантчици от 173–та бригада на американската армия. Провеждат практически занимания в „реална“ бойна обстановка. В медиите от вчера се разпространява видео от тези тренировки.

На кадрите се вижда как украинските военнослужещи се упражняват в стрелба и марш на скок. Под вещото ръководство на американските инструктори бойците стрелят с гранатомети и картечници,  хвърлят гранати от разстояние.

Прави впечатление, че комуникацията между инструкторите и подчинените им е затруднена без преводач. Специалисти превеждат на руски и украински език всички забележки, молби и похвали за протичането на тренировката.

Записът е направен на 31 май и очевидно е бил успешен за украинците, защото американският инструктор ги хвали за изпълненията им и добавя „Направете това с руснаците“.

Това не е първото видео от съвместните учения на украинските и американските войници, което изтича в Интернет. Преди това в социалните мрежи се обсъждаха кадри, на които се вижда как инструктори от САЩ обучават украинските бойци как да използват стари съветски гранатомети РПГ-7, които са били приети на въоръжение преди повече от 50 години.

http://www.youtube.com/watch?v=UfSdX5NYvqI#t=50

Руски дневник

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!