Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Милош Земан безмилостен: Повечето имигранти трябва да бъдат върнати. Австрия връща контрола по източните си граници

Те дошли незаконно в Чехия, в страната трябвало да останат само 1500

Милош Земан

По-голямата част от имигрантите в Чехия са в страната незаконно и след като са нарушили закона, те трябва да бъдат върнати на техните страни, а не да бъдат настанявани в разнообразни по вид центрове, смята чешкият президент Милош Земан, предаде Radio Prague.По думите на Земан, правителството на Чехия се е съгласило да приеме доброволно 1500 бежанци, а всички останали имигранти се намират в страната незаконно.

„По-голямата част от имигрантите идват тук поради икономически причини. Те идват от бедни страни, които не са обхванати от война, като Еритрея, Сенегал, Косово и Пакистан“, заяви чешкият президент. /blitz.bg/

Австрия връща контрола по източните си граници

/КРОСС/ Австрия връща засиления контрол по източните си граници, съобщи днес вътрешното министерство във Виена, като реакция на откритите в камион тела на 71 имигранти, във връзка с трафика на които бяха арестувани четирима български граждани.

„Неограничено време ще извършваме контрол на всички важни пропускателни пунктове на източните граници и ще проверяваме всички автомобили, които може да се използват за тайно превозване на лица, станали жертва на трафик", обясни по радио ОРФ Йохана Микл-Лайтнер, представител на министерството.

На изток Австрия граничи с Унгария, Словакия, Словения и Чехия - страни от Шенгенската зона, с които не трябва да я делят гранични съоръжения.

На магистралата M1, която свързва Унгария с Австрия, тази сутрин имаше 20-километрова колона поради възстановения граничен контрол от австрийска страна, съобщи унгарската агенция МТИ.

През последните три дни унгарската полиция разпита 8800 имигранти, влезли в страната от Сърбия въпреки изградената 175-километрова стена от бодлива тел. /cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!