Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На 1-ви септември ще е страшно! Протести блокират цялата страна!

До всички хора, до всички медии, до всички управници и държавни представители:

На 01.09 от 18:00 ще се проведе национален протест срещу високите цени на горивата в България. На всички е ясно, че цената на дизела е най-скъпата за цяла Европа! Протест официално ще се провете в следните градове:

Велико Търново, Банско/Разлог, София, Благоевград, Повдив, Бургас, Айтос, Варна, Видин, Лом, Пазарджик, Панагюрище, Стара Загора, Сливен, Елин Пелин, Сандански .

В по-малките градове няма излъчени организатори, но се очакват протести в над 40 града. 

ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТА И НЕДОВОЛСТВОТО:

1.НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА ПЛАЩА НАЙ-СКЪПО ГОРИВО – НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА, СПРЯМО СТАНДАРТА НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ.

2. ПОСТОЯНЕН ЕЖЕМЕСЕЧЕН КОНТРОЛ ЗА КАЧЕСТВОТО НА ГОРИВАТА, КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ.

3. ПОСТОЯНЕН ЕЖЕМЕСЕЧЕН КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА ЗА КОЛИЧЕСТВОТО, КОЕТО НИ ПРОДАВАТ В БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ.

4. ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪР БОЖИДАР ЛУКАРСКИ, КОЙТО ЯВНО ЗАСТАНА НА СТРАНАТА НА МОНОПОЛИТЕ, КАТО НЕ ОБЯВИ ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК ЗА ВИСОКАТА ЦЕНА НА ГОРИВАТА В ЛИЦЕТО НА ЛУК ОЙЛ.

5. РАЗСЛЕДВАНЕ ЗАЩО И КАК Е РАЗРЕШЕНО НА ЕДНА ФИРМА ПРОИЗВОДИТЕЛ ЛУК ОЙЛ , ДА ДЪРЖИ ОКОЛО 40% ОТ ПАЗАРА НА ГОРИВА НА ДРЕБНО И 90% ОТ ПАЗАРА НА ГОРИВА НА ЕДРО.

6. ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН С КОЙТО, ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ГОРИВА ДА НЕ МОГАТ ДА ПРОДАВАТ ВЪВ ВЕРИГИТЕ СИ НА ДРЕБНО . ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ТЕЗИ ОТДАДЕНИ НА ФРАНЧАЙЗ, НА ЦЕНИ ПО-ВИСОКИ ОТ 20% ОТ ТЕЗИ НА ЕДРО.

7. ГРАЖДАНИ ДА МОГАТ ДА ПРИСЪСТВАТ, И ДА ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ ПРЯКО ПРИ ЗАСЕДАНИЯ НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА, КАКТО И В ПАРЛАМЕНТА. 

Внимание! Протестът ще бъде мирен и има за цел да покаже недоволството на народа. Той е първият от поредица предстоящи протести, ако не се изпълнят исканията в срок от 2 седмици. В случай, че не бъдат одобрени исканията ще преминем към радикални форми на протест. Държавата умишлено ще ни превърне в престъпници, за да защитим интересите на хората. Всички помним 2011 година. Всички знаем , че не става въпрос единствено за личните автомобили на хората. Пределно ясно е , че към всеки продукт се начислява доставка. Именно заради високите цени се срива икономиката на страна ни. Явно точно това цели Божидар Лукарски. Който не иска да назове виновника в лицето на Лук Ойл. #ОСТАВКА ! Ще помолим всички полицаи и МВР служители да проявят разбиране към собствения си народ. Нека бъдем заедно! Това е общ интерес за по-висок стандарт на живот в България и справедливост без монополи. Протестът НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИ! Протестът е на гражданите и не търпи договорки! 

Те са изредили и основните причини за протеста:

“1. Не сме доволни от цената на горивата

2. Не сме доволни от качеството на горивата

3. Не сме доволни от борбата с монополи. Тя е неефективна.

4. Високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост. Така се срива икономиката на страната ни”.

5. АКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВАЛИ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА, ТО ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ ПО СРЕДЕН ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ! МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 800 ЛЕВА!“.

Организаторите са избрали и различна форма на протест – те призовават недоволните от цените на горивата да дойдат с колите си и да ги оставят заключени на платното пред парламента в посока на централата на “Лук Ойл”.

През 2011 година в София имаше множество протести срещу цените на горивата, които прераснаха и в демонстрации срещу цената на тока. Точно те изкараха стотици граждани на улицата, като те на практика доведоха до падането на първото правителство на премиера Бойко Борисов.

източник:https://www.facebook.com /webnovinar.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!