Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ротшилд със зловеща прогноза: Светът е на ръба на катастрофа

Якоб Ротшилд

Лорд Ротшилд за първи път проговаря открито за световната криза

Един от най-влиятелните и могъщи финансисти на планетата, чието родословие е обвито в тайна за първи път прави публична прогноза за съдбата на света. Лорд Ротшилд коментира световната ситуация и според него планетата е на ръба на катастрофа. Която ще унищожи познатия досега порядък.

„Светът е на ръба на катастрофа, в Близкия изток е хаос, Русия е агресивна, а ЕС е на колене“, коментира той.

Светът е изправен пред по-голяма опасност, отколкото в края на Втората световна война. Безработицата заплашва европейската икономика, а хаосът г поглъща Близкия изток, предупреждава Ротшилд, предава британския вестник Telegraph.

„Освен бурната икономическа ситуация, изправени сме и пред геополитическа криза, която е може би по-опасно от всяка друга, която сме имали от времето на Втората световна война насам.

Хаос и екстремизъм сеят разруха в Близкия изток, руската агресия се разпространява, а безработицата отслабва Европа, главно заради провала на структурните реформи в много страни членки на ЕС“, каза 78-годишният бизнесмен.

Въпреки това, тази оценка не е толкова мрачна, в сравнение с прогнозите за миналата година. Тогава известния банкер смяташе, че забавянето на растежа на китайската икономика и възможното надценяване на стойността на акциите могат да бъдат най-големите предизвикателства в света.

Известният банкер е убеден, че едно преструктуриране на световните капитали може да извади светът от кризата. „В Европа, комбинацията от силно евро, агресивна програма за квантитативни улеснения и приходите от ценни книжа, могат да доведат до по-високи стойности на акциите“, казва банкерът в свое интервю.

Анализът на Ротшилд се базира на факта, че семейството му има дял във всеки отрасъл на световната икономика. Фамилията му от десетилетия държи финансите на Европа и контролира целия свят чрез участие в акционерни дружества, петролни компании, железопътни линии, дори в търговията с антики. Въпреки това семейството е изключително дискретно относно участието си в мащабни бизнес начинания, които влияят върху икономиките в цял свят. /vestnikzora.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!