Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Официалното следене в мрежата вече е факт с "безплатният" Win 10

Win 10

До скоро се считаше, че ако ползваш нещо безплатно ще бъдеш "неприятно изненадан" накрая, защото безплатен обяд няма. Майкрософт потвърдиха тази максима за сетен път и сега всеки един, който направи updete на Windows 7 или 8 с 10 не само ще си го заплати, но и официално ще бъде следен чрез своята машина.

Ще попитате - защо? Ами защото всички тези, които направиха updete на стария си Win с Win 10 "безплатно", след 1 година ще трябва да си го заплатят.

И не само това ... при updete се дава на машината индификационнен персонален код, който важи само затова устройство. Тоест, хем ще си го заплатят, хем ще им продават и препредават доброволно личния им и служебен живот на големия брат.

Това реалити ще е по-яко от всичко правено до сега. Явно на хората вече или не им пука или не мислят трезво. Представете си, ако това беше се случило преди 10-15 години или някои индивидуално се бе опитал да направи това...

Щяха да го обвинят във всички грехове. Но, явно ежедневното качване на апове на телефони и таблети и ежедневното съгласяване с условията на тези програми и ежедневните компромиси, които правим за това доведоха до това състояние. Тук психолозите имат много хляб за изучаване в тази ниша. Как за толкова кратко време маркетингът успя да промие толкова много мозъци...!?

Затова не се учудвайте, ако имате вече инсталиран Win 10 торент тракерите да не ви допускат за потребител. Оказва се, че е честа практиката да цъкаме на бутончето "I agree" и да не се замисляме за последствията. /spodeli.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!