Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрийски медии: САЩ финансират бежанските кораби към Европа - Юнкер критикува европейските правителства, които не взимат имигранти...

Един невероятен сюжет се появи от средите на австрийските тайни служби. Според данни на служител на австрийското военно контраразузнаване, има информация, че американски организации плащат на корабите, които прехвърлят ежедневно хиляди бежанци към Европа.

„Корабите искат огромни суми пари, за да пренасят нелегално бежанските групи към Европа. Условията често са много лоши.

Но въпреки това транспортът към момента струва между 7 000 и 14 000 евро, като сумата е различна, в зависимост от регионите и организациите, които превозват бежанците”, добавя въпросният служител.

От полицейски източници, които ежедневно имат взаимодействие с лицата, търсещи убежище (в един от центровете за временно настаняване в Австрия са мобилизирани над 100 служители на ден), става ясно, че условията и цените са абсолютно известни. 

Подозрението, че САЩ имат пръст в тази игра заради собствените си геостратегически тактики и планове, добива все повече гласност. Малко експерти са готови да излязат с надеждна информация по темата, никой от тях не иска да се появи с името си в публичното пространство.

„Знае се, че организации от САЩ са създали модел на съфинансиране и допринасят със значителни суми за разходите около превоза с кораби. Не всеки бежанец от Северна Африка притежава 11 000 евро в брой. Никой ли не се пита откъде идват парите? Преобладава строго информационно затъмнение относно определени взаимовръзки”.

Източници допълват, че самите австрийски служби нямат достатъчно конкретна информация или имат, но не им е позволено да я разпространяват. „Това трябва да стане част от публичното пространство. Действащите „подпалвачи” са същите, които сътвориха хаоса в Украйна преди година”. /Поглед Инфо /slivensega.wordpress.com/

Юнкер: Няма нужда от среща на върха за имигрантите

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отхвърли призивите за нова среща на върха на ЕС, на която да се обсъди въпросът с увеличаващия се наплив от имигранти, като заяви, че страните членки трябва да престанат да се бавят, а да приложат съществуващите споразумения по въпроса.
"Не се нуждаем от нова среща на върха. Страните членки трябва да приемат европейските мерки и да ги приложат на своя територия", заяви той. Юнкер също така отново изрази критики към европейските правителства, които не взеха имигранти от Италия и Гърция, където десетки хиляди души пристигнаха в гумени лодки през последните месеци, за да избягат от войните в своите страни, предава БГНЕС. /cross.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!