Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доц. Щерев зове за спиране на ромските помощи, раждали се бъдещи просяци и крадци

роми

Ивайло Калфин да спре незабавно помощи за раждане сред ромското население, това вещае угроза след 10-15 години у нас да има огромен ръст на просията, престъпността и заличаването на градове и села, които са част от историята на България.

Това стана ясно от изказването на акушер-гинеколога доц. Атанас Щерев. Той се обърна към държавата да спре порочната и точеща от бюджета схема за генериране на бебета сред циганските квартали.

Това щяло ограничи раждаемостта при ромите, които създавали „нещастни деца”.
Според доцента емиграционните и имиграционните процеси трайно ще променят демографската ситуация у нас.

„В България ще се заселят много, но ниско образовани бежанци. Повечето имигранти сега са млади хора и деца и те ще бъдат приети в Европа, защото на целия континент населението застарява”, коментира още доц. Щерев.

НАЙ-СТРЯСКАЩИ СА И СЛЕДНИТЕ ДАННИ

През 2050 г. населението на България ще бъде едва 5,2 млн. души – с 2 млн. по-малко в сравнение с тази година. Това сочат данните от стряскащ доклад за демографската ситуация по света, изготвен от ООН.

След 30 години българите ще бъдат едва 1,7 млн. от цялото население на страната ни, а ромите ще наброяват 2,8 млн. души. Останалите 700 000 ще са етнически турци. Това обясни пред „Нова телевизия“ акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата.

„Генофондът ни е увреден. Българинът е много болен. Освен това сериозно куцат системите на образованието и здравеопазването”, каза от своя страна акад. Иванов. /7plus7.net/

Меркел вдигна мерника на нашите роми в Германия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!