Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евродепутатите са вече в комунизма: Работят колкото могат, взимат колкото искат

Евродепутатите взимат поне 10 000 евро месечно, даже и да кръшкат от работа

Никой не пипа основната им заплата, режат само допълнителните им пари

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

Депутатите в ЕП, където България е изпратила 17 свои представители, прибират надбавки към заплатите си, дори и да не ходят на заседанията на институцията, пише "Монитор". Отсъствието от работа води само до намаляване наполовина на бонусите, но не и до орязване на самата заплата. За сравнение в родния парламент избраниците могат да се простят с до 2/3 от цялото си месечно възнаграждение, ако не ходят редовно на работа и в края на месеца вместо с основната сума от 2691 лв. да се приберат вкъщи с по-малко от 900 лв.

Такъв механизъм в ЕП не е въведен, става ясно от правилата за работа на институцията.

Основното възнаграждение на евродепутатите не се пипа и възлиза на 8020 евро, а след облагане с европейски данък и приспадане на осигуровка за злополука, то става 6250 евро. Наред с това на всеки евродепутат се полага и „надбавка за общи разноски”, чийто размер е 4320 евро на месец. Тези пари по принцип трябва да отиват за поддържане на кабинет със съответното оборудване в родината, за телефон и пощенски такси.

Точно те се орязват с 50% за членовете на ЕП, които без извинителна причина са се скатали от повече от половината пленарни заседания за една парламентарна година.

Това означава, че дори и да не отидат на нито една от сбирките в Брюксел и Страсбург, евродепутатите ни и техните колеги пак ще приберат поне по 2160 евро над заплатата си. Следват допълнителни пари и за пътни разноски, като билети за самолет и влак за служебни воаяжи, като за тях няма условие за редовно присъствие в пленарната зала.

Членовете на ЕП имат още бонуси-за всяко заседание им се изплаща надбавка с фиксиран размер от 306 евро на ден, която е нещо като джобни и трябва да покрие разноските им при парламентарната дейност. Според правилата за тези пари вече има условие-да се изплащат ако евродепутатите присъстват на съответното заседание. Сумата се намалява и с 50%, ако съответният представител на ЕП е бил в залата, но се е скатал от половината гласувания.

Присъствалите на всяко заседание пък се вписват в своеобразен публичен дневник, качен на сайта на ЕП. Там се отбелязват и хората, които са били извинени от работа заради уважителни причини. От тези списъци става ясно, че нашите представители в ЕП масово са пример за добра дисциплина. Повече от половината от тях - 10, нямат нито едно отсъствие от април до края на юли, показват протоколите от пленарните заседания.


Сред най-примерните са евродепутатите ветерани Андрей Ковачев и Владимир Уручев от ГЕРБ и социалистката Илияна Йотова от БСП, както и младоците в групата ни Андрей Новаков от ГЕРБ, Илхан Кючюк от ДПС и известният като Любимец 15 Момчил Неков от БСП. Желязна дисциплина в Брюксел демонстрират също бившият председател на нашето НС Георги Пирински от БСП и ексминистърът на околната среда и водите Искра Михайлова от ДПС. Малък брой наши представители в Брюксел все пак са си позволили да избягат от две-три засадения.

„Лошият ученик” в групата очаквано е бившият соцлидер Сергей Станишев. От общо 18 заседания от април до юли той е отишъл само на половината. Така президентът на ПЕС е точно на границата от необходими присъствия, за да си получи пълния размер на допълнителния бонус от 4320 евро на месец.

Повече отсъствия от него има само Мария Габриел от ГЕРБ, но тя има сериозна извинителна причина - в началото на април роди момченце. Въпреки това, между храненията и смяната на пелени, евродепутатката е успяла да отиде и на 5 заседания. В късия списък с повече неизвинени отсъствия влиза и Николай Бареков, който не е отишъл на 5 сбирки на ЕП. Подобно на нашите депутати, и парламентаристите в Брюксел в момента са в лятна ваканция. Следващото им заседание е насрочено чак за 7 септември в Страсбург. /blitz.bg

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!