Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия заграбва 14 гръцки летища, купува всичко за жълти стотинки

Меркел

Берлин е на път да приватизира почти всички държавни печеливши компании. Дълговата криза се превърна в златен океан за Ангела Меркел.

Германският гигант Fraport взима 14 гръцки летища на концесия за 40+10 години, реално за 50 години. Това коментира Катя Пеева в предаването Денят Он Ер. По думите й това решение е взето от МС на 13 август, което направи силно впечатление на гърците, ден преди гласуването на парламента на известната програма за финансиране, а решението се публикува на 18 август в Държавен вестник.

„Тази сделка има една история. Първоначално тя беше подписана от предишното правителство. Въпреки това Сириза в началото на мандата си я замрази и каза, че трябва да е проверена дали е в интерес на гръцката държава. Няма информация дали наистина е проверена, но правителството се съгласи в Държавен вестник на този договор без да има промяна в него. Същевременно експерти твърдят, че 14 гръцки летища на цена 1,2 млрд. евро е разпродажба на безценица.

Ако прочетете списъка на летищата става дума за Солун, Родос, Крит, Кавала, Санторини, Миконос и т.н. – летища с приходи, където туристическият сезон продължава повече от 6 месеца.“,  обясни Пеева.

Има информация, че през последните три месеца в разгара на туристическия сезон, например на Санторини, Миконос, Родос и Крит туристопотокът се е увеличил с около 25%, отбеляза Пеева. По думите й туризмът в Гърция тази година се очаква да е по-силен от миналата.

Парите от тази сделка ще отиде в нов фонд, създаден от правителството като част от парите ще бъдат за оптимизация на банките, а друга част за погасяване на дълга, съобщи Пеева. /7plus7.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!