Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марин льо Пен: Всички ислямисти аут от Франция!

Трябвало също така да се възстановят националните граници, за да бъде мерката ефикасна

Марин льо Пен

Всички намиращи се на територията на Франция чужденци, за които правоохранителните органи имат данни, че са свързани с радикалния ислям, трябва да бъдат незабавно експулсирани. Това заяви лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен в коментар на петъчното нападение във високоскоростния влак "Талис" по линията Амстердам-Париж, предаде ТАСС. "Чужденците, известни с връзките си с радикалния ислям, не трябва просто да имат досие в специалните служби, а незабавно да бъда експулсирани от територията на Франция, ако живеят в нея, и при всяко положение да им се забрани влизането в страната", каза Льо Пен.

Тази мярка трябва да се предприеме възможно най-скоро и да е придружена от възстановяване на националните ни граници, за да бъде напълно ефикасна, смята лидерката на Националния фронт.

"За жалост установяваме големи слабости в изготвянето на досиетата в специалните служби. Системата не работи, защото си забранява да повдигне истинските въпроси: защо Франция приема чуждестранен гражданин, за когото знае, че е потенциално опасен и свързан със смъртоносна идеология?", пита Марин льо Пен.

Тя каза това ден след като властите на Франция обявиха официално, че тежковъоръженият нападател във влака "Талис" по линията Амстердам-Париж е 26-годишният мароканец Аюб Ел Хазани, който в последно време е пребивавал в Испания. Той е бил регистриран в базите данни на френските специални служби като повлиян от идеите на радикалния ислям. За него е известно също, че е ходил в Сирия, а в Испания е посещавал проповеди на радикални имами.

В петък вечерта Аюб Ел Хазани се опита да открие огън с автомат "Калашников" по пътниците във влака, но за щастие бе обезвреден от група пътници, сред които се оказаха двама американски военнослужещи в отпуск./БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!