Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВР вдигна хеликоптери над границите ни с Македония и Гърция да дебнат за бежанска вълна - Гърция в паника от бежанците, президентът иска извънредна среща на лидерите на ЕС: Вълната от приждащите заплашва да ни заличи като държава

EL Bulgaro: приятно изненадан съм имаме хеликоптер!
както казва великия Български президент Росен Плевнелиев:
Една Държава, един Народ, Един Хеликоптер!!

Хеликоптерите на Гранична полиция от вчера облитат българо-македонската и част от българо-гръцката граница, съобщава пресцентъра на МВР. Изготвен е график за осъществяване на периодични полети. Целта е да се следи обстановката и да се получават обективни данни, които да подпомагат оценката на ситуацията.

От ГД „Гранична полиция“ информират, че за последното денонощие 20 чужди граждани са задържани на зелена граница и двама на ГКПП на българо-турската граница.

На изход на българо-сръбската граница задържаните са 36, други шестима души, укрити в товарен автомобил, са установени и задържани на граничен пункт Кардам на българо-румънската граница. Не са засечени опити за нелегално преминаване на българо-македонската граница./БЛИЦ/

Гърция в паника от бежанците, президентът иска извънредна среща на лидерите на ЕС

Вълната от приждащите заплашва да ни заличи като държава, заяви здравният министър Панайотис Курублис

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос поиска извънредна среща на лидерите на Европейския съюз /ЕС/, на която да обсъдят бежанската криза. Срещата трябва да бъде свикана без отлагане, настоя той. "Става въпрос не само за проблем със сигурността, но и преди всичко за хуманитарна криза. С този проблем трябва да се заемем всички заедно в сътрудничество с ООН", подчерта държавният глава на южната ни съседка. Според него "необходима е единна европейска политика" по този въпрос.

Според здравния министър Панайотис Курублис бежанската вълна "заплашва да ги заличи като държава и трябва да употребят всички налични средства и усилия на европейско ниво, за да осъзнаят партньорите им, че това не е само проблем на Гърция". /blitz.bg/

Хиляди нелегални нахлуват само на 60 километра от нашата граница

(video) Нелегални искат да нахлуят на 60 километра от нашата граница. Общата им численост е 2700 души на първа линия, а от два дни нахлуват с лодки през Егейско море, идвайки от Турция. Положението е критично. Привършват продоволствията, водата е кът, има само суха храна, която самите нелегални носят със себе си.

Проблемът се ускори, след като от три години Сирия е раздирана от братоубийствена гражданска война. В Афганистан, оставен на произвола от „освободилата“ го от режима на талибаните „коалиция“, също цари анархия, всеки ден има самоубийствени атентати. В Пакистан е същото. И населението от тези страни тръгна да бяга. Към Европа. От Турция тръгват два потока – към България, и през Гърция към Македония.

Никой не знае колко влизат на денонощие през турската граница с България. Данните са противоречиви, видно е че Европа ще става все по-голям магнит за сирийци, иракчани, афганистанци и всякакви други, решили се да живеят охолно и на гърба на европейската икономика.

В центъра на Гевгелия скитат бежанци на малки групи. Полицаите и служителите на UNHCR се опитваха да им обяснят, че трябва да се върнат на гарата. Полицаите ги прибираха, а служителите на ООН ги убеждаваха. На магистралата за Скопие на изхода на Гевгелия имаше група бежанци, опитвайки се да спрат някого на автостоп. По магистралата „Александър Велики“, откъм Скопие за Гевгелия пътува военна техника за борба с безредиците.

Хората искат да стигнат до Германия или Швейцария. Само за ден около 800 души са получили бежански статут. Втори ден полицията и силите на реда от специализираното звено на армията използва сълзотворен газ и гумени куршуми, за да прогони неканените гости.

По данни на Скопие, през последните два месеца през Македония са преминали над 42 000 души.

В събота през деня 2000 бежанци все още чакаха при македонската граница, за да продължат по пътя си към Западна Европа.

В четвъртък македонското правителство обяви кризисно положение за южната и северната граница на страната поради огромния бежански натиск от Близкия Изток.

Властите в Скопие създадоха специален орган, който ще координира работата на отделните държавни институции, свързана с нелегалните имигранти, които имат намерение да влязат на територията на Македония от съседна Гърция. /7plus7.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!