Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СЕНЗАЦИЯ! София ще се сдобие с първото си пристанище!

След като има море, че даже и две, на столицата вече и трябва място за акостиране на плавателни съдове!

След като тези дни българската столица се сдоби с второто си море - този път мокро! - недоразбрали потребители на Фейсбук побързаха да качват снимки и клипчета от наводненото Цариградско шосе и да питат какви са тия безобразия.

Припомняме, че

София получи първото си "море" още през 2007 г.

докато сегашният премиер беше тогавашен кмет, а морето беше сухо и от асфалт. С прозвището "Цариградско море" се сдоби участъкът от злополучното Цариградско шосе от Орлов мост до алея "Яворов", който беше ремонтиран пръв. Тогава кметът Борисов люто се закани на изпълнителите от фирма "Пътища и съоръжения", че не просто ще ги глоби (наистина,  общината им наложи глоба от 125 хил. лв), ами и ще ги накара сами да си поправят асфалтовите вълнички. Е, последните са си още там...

Сегашното Цариградско море 2.0 е далеч по-качествено!

Първо - то е мокро! И второ - мултифункционално е: става и за джапане, и за шофиране, а ако падне още малко дъжд, в него ще може и да се плува. Според слуховете столичани масово отменяли резервациите си за Черно и Бяло море, нямало нужда вече да бият път до там.

Вдъхновени от новата придобивка, амбициозни съграждани на г-жа Фандъкова побързаха да предложат смел план: вместо да се мръщи на сегашния изпълнител на ремонта фирма "Трейс",

общината направо да обяви обществена поръчка за изграждане на пристанище!

Така, след всеки две кофи дъжд над столицата, по очевидно плавателното шосе ще могат да се придвижват и по-сериозни плавателни съдове, с размер поне на десетметрови яхти! Шлепове можело и сега, твърдят миналите оттам...

След това може да се обяви

и обществена поръчка за пристанищен оператор, а след това и още една - за изграждане на воден атракционен парк някъде около Горубляне!

Така ще бъдат осигурени поне още стотина милиона лева за разпределяне по съответните фирми, тъй като сега платените 19,5 милиона явно са стигнали само за педя-две вода.
Патриотично настроени граждани на София обаче твърдят, че столицата няма защо да скромничи с някакви си две морета, при положение, че те са направо ТРИ! И припомнят превръщането на Околовръстно шосе в плавателно през 2010г.!

И така, София на три морета, България на два океана!

Поне. И "Да живей!"/8

http://no-comment.bg/just-comment/senzaciia-sofiia-shte-se-sdobie-s-pyrvoto-si-pristanishte.9614

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!