Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дирижираният хаос в Близкия изток

Интересно е, че звездата Daash - или "идил", започна бързо да нараства като джихадистка военна организация с непрекъснат напредък в Сирия и Ирак.

Въпреки сформирането на така наречената международна коалиция срещу тероризма, в тези държави отново има въздушни удари.

Всъщност налице, според мен, е една конспирация и лицемерие от САЩ и някои западни държави, разбира се, и регионални сили, като Катар и Турция.

В хода на тяхната стратегическа цел, наречена от Кондолиза Райс "творческият хаос", е създаването на нов "Близък изток", разделен на етнически, религиозни и воюващи помежду си малки държави.

Какво всъщност е Daash?

Инициалите на тази дума са събрани в името "Ислямска държава в Ирак и Ливан". Като организация тя се стреми да прилага закона на шариат и също така да създаде халифата на земното кълбо.

ИДИЛ излезе от мантията на организацията Ал Кайда и тук трябва да се зададе въпросът: Кой и защо целеше да финансира и подпомага Ал Кайда в началото на осемдесетте години? Daash или "идил" започна от името на групата "Таухид и джихад", която беше създадена през 2004 г. в Ирак и беше част от съпротивата срещу движението на американската окупация в Ирак, но впоследствие се присъедини към Ал Кайда. След убийството на Осама Бил Ладен новият лидер - Абу Бакр Ал-Богдади, се откъсна от Ал Кайда, за да създаде Халифат.

Основната задача на Ал-Богдади е да разшири територията, да се прилага сунитски шариат, да смаже враговете шиити, както и кюрдите, които не зачита като съществуващ народ. Нямам представа за броя на привържениците на Ал-Богдади и за числения брой на неговата джихадитска армия, но те надхвърлят хиляди. В доклад, публикуван от вестник "Le Monde" на 30.05.2014 г., се съобщава, че под негово командване има десетки хиляди бойци в иракската територия; в Сирия те наброяват 7-8 хиляди. Ал-Богдади на практика контролира голяма част от сирийските и иракските земи, даже стига до премахването на границата между двете държави и създаването на първата стъпка за сунитска държава "Халифата".

Следват въпросите: Къде е иракската армия и полиция, които са въоръжени от САЩ? И защо така лесно се предават войниците, като даже се говори за присъединяването на не малка част тях към Ал-Богдади? Достатъчно е например, да спомена, че един от най-големите иракски градове - Ал Масул, в момента е под контрола на Ал-Богдади, както и редица държавни институции - банки, с активи над 340 млн. долара, тв канали, радиа и вестници. В Сирия едновременно паднаха провинции като Дакаа, нефтеният град Хасака, Дерелзур. Сега Daash навява кошмар и ужас в Европа и Близкия изток, разбира се, далече от САЩ.

Теорията на конспирацията ни дава възможност да подредим пъзела. Несъмнено е, че моделът на Арабската пролет не допринесе желаната посока на американски и западни стратези. Някой страни, като Египет, спряха Мюсюлманските братя с народни революции и свалиха от власт мюсюлманските диктатори. Други, като Либия, все още се намират в размирици и вътрешна борба между армията и джихадистите за контрол над градовете. Тунис успя чрез последните парламентарни избори миналата седмица и победата на светски настроени сили. Да не говорим за Йемен и борбата й с елементи от Ал Кайда и надмощията на племената.

Все още текат драматични процеси в този регион, но едно е ясно - никой не може да спре желаната посока от народите в този регион за независим път на развитие, ликвидиране на диктаторските режими като "модела на Мубарак" и Мурси, и най-вече за истинска демокрация със социално лице. Вероятно следващите /http://www.vestnikzora.com/index.php/aktualno/2481-2015-02-18-04-47-45

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!