Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На всеки 4 минути по 1 камион у нас се товари с остатъците от гората ни

На всеки 4 минути по 1 камион у нас се товари с остатъците от гората ни

България губи своята природа с космическа скорост. Това не е някаква червена лампа, която блещука и свети на телевизионните екрани, а статистика за сечта на гората ни през последната година. 

За това алармира Владимир Каролев от личната си страница в социалната мрежа facebook.com.

Неговите наблюдения идват от региона на Доспат, поредната регионална структура, която от години е на подчинението на ДПС и нейните разклонения тук. Само за 2 минути през деня се товари камион с качествена дървесина, която нито някой следи, нито предприема мерки да контролира този отдавна оставен в мафиотска сянка процес по унищожаването на зеленото ни богатство.

00012

„Сече се за страх. Бивши шивашки цехове, бунгала, почивни станции, всичко е обърнато на дъскорезници. През 300 метра дъскорезница, през 2 минути натоварен камион с дърва. Еколози никакви не се виждат. Те си седят в офисите на жълтите павета и изливат щуротии във фейсбук как законното, контролирано, наблюдавано от всички и вероятно заснемано с камера премахване на 80 чепати бора за подмяната на антикварен лифт са проблем номер едно на държавата.

Само на тия снимки сигурно има 800 отрязани дървета днес. Разбира се, повечето от тях вероятно са законна сеч, но когато над 90% от гората се управлява и де факто притежава от депутати, кметове и чиновници, законността и целесъобразността не винаги се препокриват. Та така, дано някой тръгне да строи лифт в Доспат, барем някой еколог иде и там. А дано, ама надали“.

Владимир Каролев


Екип на сайта „Биволъ“, който в сряда е бил в Странджа, сигнализира, че за по-малко от час по пътя за Малко Търново се е разминал с над 20 тира и камиона с изсечен дъб и бук към Пристанище Бургас. Някои от тировете бяха с трупи на над 200 години, съобщава изданието на страницата си във Фейсбук.

00014

„Ако обичате природата и българската гора не ходете в Странджа, за да не страдате! „Природният парк“ е превърнат в едно грозно сечище от ГЕРБ-ерастката мафия. Будистките мантри за мораториум на износа на дървесина и ограничаване на варварската сеч са пълна лъжа“, пише в коментара, който завършва с думите: „На Стртанджа-баир гората“ ще остане само в Ботевия стих и в спомените ни. Небивал в цялата еволюция погром върху природата тече в тази бивша уникална планина. Имала лошия късмет да попадне под българско стопанисване.

7plus7.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!