Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лъжата приключи, шок на морето, всички са на загуба, хотелите празни, пари няма


море

Туризмът от април до средата на август е пред срив, няма изгледи нещата да се подобрят. 131 хотела по българското Черноморие са на загуба от отлива на туристи от Русия, Украйна, Германия и държавите от Скандинавския полуостров. 280 000 туристи ги няма, няма и да дойдат, защото страната ни подкрепя санкции срещу своя най-голям пазар – Русия и страните от някогашната ОНД.

Българските туроператори търпят големи загуби. Това стана ясно от изказването Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори.

„Загубите са за всички, защото това, което не се реализира като туристически поток през туроператорите означава, че не се реализира и във всички останали сегменти, защото над 80 % от туристическия поток към България е във формат организирани туристически групи”, заяви Байков.

Той уточни, че този спад в почти същия размер се отразява и към останалите сегменти.

„За първото полугодие общият спад на пътуванията в туризма според официалните данни на НСИ е 16 %. Това са около 280 хил. туристи”, подчерта Байко Байков. 

По отношение на входящия туризъм, който касае туристическия сектор той обясни, че сезонът наистина е много тежък.

„Забелязва се намаление на почти всички важни пазари, което е много неприятно, защото очакванията на бранша за компенсация с пазари от Западна, Северна и Централна Европа и Балканските страни не намери абсолютно никакво изражение в конкретни действия като маркетинг и реклама на тези пазари”, заяви Байков.

Той посочи, че отсъства какъвто и да е маркетинг и реклама към крайни клиенти, както и съответстващите стимулиращи мерки в пазари като Германия, Великобритания, Швеция, Италия, Испания, Франция, Сърбия, Гърция и Македония.

„За нас това е абсолютно необяснимо и е основната причина в голяма част от тези пазари, вместо компенсиране на спада от Източните пазари, да реализираме спад и на тези пазари”, каза още Байков.

Агенция Фокус, 7plus7.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!