Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След "кацането" на Луната, американците ни "кацнаха" и на Марс

Красимир Иванджийски

Няколко пъти обръщахме внимание за неубедителността на снимките от повърхността на Марс, които американците, или по-точно НАСА, предлагат на наивното човечество. Става дума особено за снимките на така наречения марсоход Curiosity, които най-вероятно се предават от повърхността на... Земята.

За какво става дума? Скептиците са все повече. Някои от тях при многократното разглеждане на фотографиите на марсохода Curiosity, направени на Марс, стигнаха до извода, че те са правени на Земята.

Обърнаха внимание на няколко прости неща, които никой не забелязваше, а именно, че върху корпуса на Curiosity има много чисти бели повърхности, на които няма емблемата на НАСА и американския флаг. Нещо невероятно.

Американците, които лепят своите флагове със звезди и черти и своите логотипове където е възможно изведнъж забравиха корпуса на едно от най-големите си космически постижения – марсоходът, напълно чист от техните сакрални символи. Това е пълен нонсенс.

Значи, зад този пропуск се крие някаква важна причина, или измама, както с "кацанията" им на Луната.

Оказа се, че на предишния марсоход Opportunity флагът на САЩ и логото на НАСА бяха залепени, но именно от тях започна издънката. Защото американците направиха поредната глупост да фотографират марсохода с камерата на кацащия модул направо на Марс и пуснаха фотографиите в интернет. И наблюдателните хора обърнаха внимание, че синьото лого на НАСА изведнъж получи кафеникав цвят, както и че звездичките на флага на САЩ се озоваха на фона на кафяв правоъгълник, а не на син.

Освен това на Opportunity се използваха кабели със синя оплетка. Освен това и емблемите на всяко колело с надписа НАСА са сини. Катастрофална издънка. Защото, ако фотографиите, на които се виждаха флагът и логото на НАСА, американците бързо прибраха от интернет, те не можаха да отстранят всички фотографии на марсохода Opportunity. А кабелите и колелата стърчат на всички страни и на всички снимки от Марс са с кафяв цвят.

На марсохода Curiosity грешката беше поправена. Там няма нито един син детайл, всички елементи имат близка цветова гама – от бялото до черното, през кафяво-жълтото. Заради това американците трябваше да отстранят и флагът и логото на НАСА – тяхното монохромно изображение щеше да бъде отново много подозрително, а да не оставят цветните не можеха по никакъв начин.

Защо не можеха? Защото всички снимки, направени като че ли на Марс, са направени на Земята и са подлагани на цветова корекция. Небето на Земята е синьо, а на Марс е кафяво. И мошениците от НАСА трябваше да премахнат синьото. И заедно със синьото стават кафяви и всички сини детайли на марсохода.

Разбира се американците се опитаха да обяснят и това – заявиха, че на Марс всичко е покрито със слой черна пепел, която си променя цвета. Но всеки ученик знае, че колкото и да са посипвани сините кабели с червен прах те няма да станат кафяви.

Тогава промениха теорията си. Признаха, че снимките от Curiosity и Opportunity наистина са подложени на цветова корекция, за да бъдат максимално приближени към цветния диапазон на самата планета, за да могат геолозите по-лесно да разпознават породите и грунта на Марс.

Но в НАСА явно са пълни глупаци. Как геолозите могат да разпознават породите, ако техните цветове са променяни нарочно.

По-нататък се стигна до пълна клоунада. Например, на една от снимките на Марс, откриха странен детайл, който е капаче от старинна мастилница с някакви знаци по края. Снимката, разбира се, бързо беше отстранена.

Но вече и най-големите наивници знаят, че корекцията на цветовете на снимките се прави не просто така. Марсоходите се търкалят някъде из пустинята на Аризона, а на глупаците по света показват картинки като че ли са кацнали на Марс.

По същия начин "кацаха" и на Луната.

Нищо чудно. В Америка всичко е построено върху лъжата. /strogosekretno.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!