Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кардиолог: Съвременната пшеница е идеална хронична отрова

органичен хляб

Според кардиолога Уилям Дейвис, който е написал книга за най-популярното  в света зърно, сегашната пшеница е “идеална  хронична отрова.”

Дейвис казва, че пшеницата, която ние ядем сега, не е пшеницата  от времето на нашите баби: “Това  е  високо 18-инчово растение, създадено  чрез генетични проучвания през 60-те и 70-те  години на миналия век,” разказва в програмата на CBS “Тази сутрин”  Дейвис.

“В това растение  има много неща, за които никога нищо не ви казват. Например, в нея има нов протеин, наречен глиадин.

Това не е глутен. Говоря, като се обръщам не към  тези с непоносимост към глутен.

Казвам това на всички, тъй като всички са изложени на протеина глиадин, защото е опиат. Той се свързва с рецепторите за опиати в мозъка и стимулира апетита.

На въпрос дали може селскостопанското производство да се върне към зърното, което е произвеждано преди, Дейвис заяви, че е възможно, но това не е икономически изгодно, защото дава по-малко добиви.

Въпреки това, според Дейвис започва движение за отказ от използването на пшеница, след което хората започват да отслабват.

“Ако трима души отслабнат с няколко килограма, това е страхотно”, казва той. “Но ние виждаме – стотици хиляди хора да отслабват с 15, 40, 70 кг. Те престават да бъдат диабетици,  страдащите от артрит  изпитват рязко облекчение. Хората се отървават от  подуване на краката, киселинен рефлукс, синдром на ленивите черва, депресия, и така нататък. ”

За да се избегнат тези храни, съдържащи пшеница, Дейвис съветва да се яде “истинска храна” – авокадо, маслини, зехтин, месо и зеленчуци. “Но не зърно. Когато казвам зърно,  искам да кажа пшеница, тъй като повече от 90 на сто от всичкото зърно е пшеница, а не, да речем, ечемик. ”

Д-р Дейвис казва, че всички алтернативи по замяната на  продукти от смляно зърно с  пълнозърнести продукти, което уж е добре за вашето здраве, е като да се сменят цигарите без филтър с такива с филтър, както и убеждението, че това е полезно за здравето. Такава е логиката на храненето, която по своята същност е порочна. Какво би станало ако малко вдигнем летвата и се откажем от всичкото зърно, какво ще се случи тогава?

Тогава ще видим не само подобряване на здравето, а  и трансформация на здравеопазването.

http://www.cbsnews.com/8301-505269_162-57505149/modern-wheat-a-perfect-chronic-poison-doctor-says/
http://30dumi.eu/2012/10/kardiolog-sa-vremennata-pshenitsa-e-idealna-hronichna-otrova/
http://snaiper-bg.net/2012/10/kardiologo-sa-vremennata-pshenitsa-e-idealna-hronichna-otrova/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!