Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великобритания освободила стотици нацисти под натиска на САЩ

Мнозина от нацистките престъпници са пуснати на свобода без извършване на детайлна следствена проверка

нацисти
Национал-СОЦИАЛИСТИ

След края на Втората световна война Великобритания под натиска на САЩ пуснала на свобода стотици нацистки престъпници, заявява британският историк от Лондонския университет Ден Плеш за агенция Sputnik.

Плеш изследвал документи на комисията на ООН за военни престъпления. Според тях целта била Германия да се превърне в съюзник на САЩ в Студената война.

Според изследваните от Плеш документи, Великобритания освободила Оскар Грениг - известен като „Счетоводителят на Освиенцим”, а също и генералите-фелдмаршали на Третия Райх Ерих фон Манщайн, Гердп фон Рундщедт, Алберт Кеселринг.

По такъв начин мнозина от нацистките престъпници са пуснати на свобода без извършване на детайлна следствена проверка, отбелязва Плеш.

„Действително британските затвори към 1957 г. опустели след силния натиск от страна на Германия и организациите на ветераните от германската армия, които отказвали да подкрепят програмата за превъоръжаване на армията против СССР, докато са в затвора” – твърди историкът. /БЛИЦ/

Хитлер,,Уолстрийт и възходът на Хитлер" - Адолф Хитлер стъпва на политическата сцена с чужда подкрепа

Това се дължи на изгодата, която международното банкерство има от централизация на политическата власт - тя може да се постигне най-добре в колективно общество като социалистическа Русия, националсоциалистическа Германия или фабианския социализъм в САЩ.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!