Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Невероятно: Мост на 1,7 милиона години

Мост на 1,7 милиона години

Апарат на НАСА е заснел мистериозен древен мост между Индия и Шри Ланка. Смята се, че мостът е бил използван до 1480 година, когато циклон го е отнесъл.

Наскоро откритият мост, изглежда, е направен от верига варовикови късове. Начинът, по който е съграден и извит, показва, че е направен от хора. 30-километровата конструкция се нарича Мостът на Адам и е по-позната като Рам Сету (Ram Setu), пише "МегаВселена", цитирайки beforeitsnews.com.

Веригата варовикови камъни започва от индийския остров Памбан и завършва при остров Маннар, който принадлежи на Шри Ланка. Дълбочината на водата между Индия и Шри Ланка е от 1 до 10 метра и това винаги е затруднявало изключително корабите, които преминават оттам.

В индийската легенда, наречена Рамаяна, която разказва за събития от преди 1,7 милиона години, има споменат мост, който е построен под зоркия поглед на безсмъртния Рама. На Рама се гледа като на въплъщение на Висшето.

Въпреки че археолозите не се допитват до тези легенди, за да разберат произхода на човека, тази информация допълва усещането, че индийските легенди не са само легенди.

Според хиндуистката митология мостът е построен по време на „Трета юга“ (преди около 1,7 милиона години), за да може Рама да стигне до Шри Ланка, където красивата кралица Сита е била държана като заложник на демона Равана. Рама потърсил помощ от Хануман, друга колоритна фигура от индийската митология. Това е индийският бог маймуна. Хануман събрал войските си – хиляди маймуни-хора – и ги накарал да построят пътека до Шри Ланка.

Структурата не е естествена и изглежда, е създадена от хора. Най-мистериозната част е възрастта на конструкцията. /novini.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!