Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БРУТАЛНО: Лъсна личният финансов интерес на антигръцкия „Ястреб” Ги Верхофстад в приватизацията на гръцката енергетика

„Hat 4 UK”, Джон Уорд, 17 юли 2015 г.
Превод: Р. Григоров / Българска Легия за информационна защита

Ги Верхофстад, видният депутат в Европарламента, който показно нахока пред целия свят Алексис Ципрас в Брюксел на осми юли т.г., е член на директорските бордове на две компании, които ще спечелят от приватизацията на гръцката енергетика… и получава по 190 000 /сто и деветдесет хиляди/ британски паунда годишно от милиардера Николас Бьовел /Nicolas Boël/, за да лобира за това!! Той беше също така и анти-Путиновски ястреб по отношение на Украйна, където пък династията Бьовел съучаства в заговора за смяна на режима на Янукович, мотивирана от сметката да получи печеливши договори за фракинг на шистов газ.

guy-verhofstadt-krijgt-renovatiepremie-van-327-784-euro_1000x667

Несъмнено мнозина от вас са гледали в Ютюб този саркастично-презрителен спектакъл, който изнесе срещу Ципрас белгийският член на Европарламента Ги Верхофстад:

Та в този спектакъл, той е един доста неприятен и отмъстително-саркастичен човек, който иска смяната на „режима” в Гърция повече от всичко друго на света. На будещата обаче единствено дълбоко отвращение смесица от ожесточение и лицемерие на Верхофстад обаче й липсва един доста съществен елемент – декларацията на този корумпиран бомбаст, че той има личен финансов интерес от това да изхвърли СИРИЗА от Министерския съвет в Атина.

Ето тук можете да видите, че „хер Многоизключителносмърдящ” /”mijnheer Veryhighstink”/ е член на борда на една енергийна компания, наречена „Софина” /Sofina/. Софина се търгува на Брюкселската фондова борса – без съмнение, много удобно за Ги – и да, разбира се, той фигурира в списъка на „Блумбърг”:

sofina2

Ако програмата за гръцката приватизация, изисквана от Verhofshit и другите започне да се изпълнява, то тогава акционерите на „Софина” ще направят много пари от акциите й, стойността на които ще се изстреля в космоса със скоростта на ракета, но още и от също така стремително нарасналите дивиденти, които впоследствие тези акции ще им донесат. На 24-ти февруари, Лакомият Ги /”Go-getter Guy”/ разви убедителни доводи щото да бъде започната ПРИОРИТЕТНО приватизацията на гръцката енергетика. Този ход, Ципрас и Варуфакис изрично го блокираха. Сега обаче, съучастникът на „Софина” в извършването на престъплението – „GDFSuez” е фаворитът в надпреварата за спечелването на този приватизационен договор.

Забавно е, но „хер Многодебел” /”mijnheer Veryfat”/ е изключително близък със старейшината на милиардерската фамилия Бьовел – Николас, който притежава 53,8% от „Софина”. И нека да не го увъртаме тук – Ги Верхофстад е получавал по 130,000 € годишно, за да лобира за Николас Бьовел.

Опасявам се, че по-нататък става още по-лошо. „Многолицемерен” /”Verhypocradt”/ е в борда на директорите и на белгийската корабна компания „Ексмар” /Exmar/, специализирана в добива и превоза на природен газ и тук също случайно ще му проработи късмета с продажбата на пожар на гръцките газови находища в морето. Тук черешката на тортата е, че Ги Верхофстад получава годишно по 60 000 €, за да лобира и за „Ексмар”.

Затова мисля, че трябва да попитаме г-н Европарламент и анти-Ципрас Високоговорител Мартин Шулц, защо неговото приятелче Ги Верхофстад не е декларирал тези очевидни конфликти на интереси преди да се нахвърли върху Алексис Ципрас – неопетненият премиер на една суверенна държава-членка на ЕС. А също така и какво конкретно смята да предприеме по повод на настоящите разкрития.

И докато Мартин Прикриващ /”Martin Shutzstaffel”/ се чуди коя ли е най-добрата стратегия, чрез която да покрие Ги, той би могъл да хвърли едно око и към някои други негови захаросани и външно напудрени „хобита”… и забележителното им преливане в бизнес-интересите му.

Например хер Верхофстад беше страстен привърженик на скоростното сближаване на Украйна с ЕС. Това е, защото фамилята Бьовел е решила да грабне парче от фракинга на огромните шистови залежи на Украйна: и те отново му плащат, за да улесни и тук нещата за тях. И така, ЕС досега е имал досега щастието да си взаимодейства с корумпирани политици и мафиоти в Украйна, защото Верхофстад поддържаше, че нуждите оправдават средствата. За постигането на тези цели Верхофстад ходи на Майдана в Киев и се обръща там към митингуващите антиправителствени протестъри, правейки цяла серия от подстрекателски изявления, изобличени впоследствие от лидерите на Британската партия на независимостта /UKIP/. Украинските полицейски снайперисти, които стреляха тогава по протестиращите срещу тогавашния подкрепян от Русия украински президент Янукович, напуснаха Киев по-късно същия месец…

С ескалирането на украинската криза, Русия анексира Крим. Учудващо, отново Верхофстад се включва с участие, но като яростен генератор на противопоставяне в най-тежкия сблъсък между суперсилите от времето на Студената война насам.

Неговите господари се нуждаят от смяна на режима, така че стоящият нонстоп на разположение Ги им помага да я получат. Предизвиквайки гражданска война там, където преди това имаше просто една криза, през май 2014 г. Верхофстад пише вече като колумнист на „Гардиън”:

„Преди всичко и на първо място, международната общност не може да допусне военна агресия срещу суверенна държава от естеството на извършената от Русия, да бъде премирана. Всеки резултат оттук-нататък трябва да включва изтеглянето на руските въоръжени сили в местонахождението им отпреди конфликта…режимът в Кремъл може и да не зачита толкова мнението на избирателите колкото западните демокрации, но той не ще остане безразличен към един икономически натиск и особено към такъв, който би свалил обменния курс на рублата спрямо долара и би довел до евентуална загуба на преки чужди инвестиции след като инвеститорите решат да защитят или продадат базираните им в Русия активи… Русия ще поддаде на икономически натиск”.

Разбира се, той сгреши по всички точки, но същественото тук е друго: че това е, което неговите кукловоди са поискали от него – всичко друго, което би било по-малко, би осуетило договорите им за шистов газ.

Това е лицемерът, който имà безочието да обвини в Европейския парламент Алексис Ципрас, че не бил демократ /”This is the hypocrite who had the audacity to accuse Alexis Tsipras of not being a Democrat in the European Parliament”/.

Това е хитрият лобист, който обаче е вече осветен като инструмент, обслужващ корпоративните нужди на неолибералните фашисти…за сметка на възстановяването на Гърция и мира в Украйна.

Това е самопромотиращият се евродепутат-гаргойл, от когото сега би трябвало да бъде поискано – ако не успее да даде задоволителни обяснения – да се оттегли незабавно.

Източник: hat4uk.wordpress.com

anonybulgaria.wordpress.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!