Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Откритие: Лютото и джинджифила борят рака!

Люти чушкш и джинджифил

Лютото и джинджифила пазят от рак, установиха учените!

Подправките, които се използват в индийската кухня вършат чудеса. Това са установили американски учени. Спецовете от Мигиганския университет открили за чудодейната сила на джинджифила.

Те използвали пудра от растението и установили, че тя успешно се справя с злокачествените клетки, които предизвикват рак на простатата и на яйчниците.

Веществото, което предизвиква лютивия вкус пък на червения пипер намалява туморните образования в задстомашната жлеза. Учените от университета в Мичигън установили, че капсаицина, веществото,у предизвикващо лютивия вкус при червените чушки, действа на раковите клетки, като ги унищожава, но без да докосва здравите.

Други учени от университета в Лос Анджелис пък установили чрез опити, че това вещество унижощава и раковите клетки при рак на простата жлеза.

Ново изследване доказало полезното действие на куркумата.

Подправката, която също се използва много в индийската кухня пък спира развитието на рака в белите дробове и при рак на гърдата.

Средиземноморската билка розмарин също действа на канцерогенните клетки, които се образуват при преработените храни. Освен това тази подправка се използвани за детоксикация на организма.

Чесънът също може да предпази от рак чрез различните механизми, които се задействат от веществата, които притежава. Ментата и лайката може да облекчат раните и спазмите, които се поулчават при лъчетерапия и химиотерапия и облъчване. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!