Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво не ви е наред бе, българи!?

бг флаг

Защо сте такива? Реално обаче #КОЙ е съперникът?

Наред с финансовата, психологическата, здравословната и всякаква друга криза, която може да се сетите, основният проблем на българина остава неговият манталитет. Колкото и да псуваме политици и олигарси всеки по-разумен човек ще признае, че нещо централно в мисленето ни е тотално сбъркано.

Разбира се връзката между народа и властта е много тясна и двата полюса на държавата са като скачени съдове.

Например вчера се замислих, че не трябва да се сърдим на мутрите. Те крадат, рекетират, бият хората и ги изнудват. И защо го правят? Защото могат да си го позволят в България. Това са им „уменията“, това правят и никой от властта не им пречи. Че дори им помага…

Както се казва: Играеш толкова, колкото ти позволи съперникът.

Реално обаче #КОЙ е съперникът? Всеки твърди, че това са държавниците.

Всеки е "против".

Против управлението, против ГЕРБ, ДПС, БСП, Реформаторите и т.н., против корупцията, против ЕС и НАТО, против Русия и САЩ. Всеки си има някакво мнение, а 90% от нас го показват само в социалните мрежи и на масата.

И тук стигаме до проблема в мисленето на българина. Очевидно хората у нас (все още) не смеят да се надигнат срещу ГОЛЕМИЯ съперник. Дали е от страх, дали от мързел или нещо друго, не мога да кажа… „Малкият човек“ просто не реагира на безчинствата на политиците, защото не знае по какъв начин да го направи!

Не съм първият човек, който е прозрял това нищо, нито ще бъда последният… но единственият вариант е обединение на народа!

И тъй като все от някъде трябва да се започне, съвсем скромно предлагам да това да стане от поведението ни на пътя. Войната по улици и магистрали взе 655 жертви през 2014-та, а за първото четиримесечие на тази година загиналите са повече от 150. Тежките катастрофи надхвърлят 7000 на години, броят на леките ПТП-та в градовете дори няма как да се сметне, а засичанията и псувните са някакво безкрайно число…

Всеки божи ден се качваме на кола, автобус, метро или т.н. Всеки ден пътуваме!

Колкото и странно да ви прозвучи, времето в колата е определящо за настроението ви през целия ден.

Ще ви дам два прости примера, а вие сами преценете как искате да започва поредния ви работен ден. И най-вече осъзнайте как се настройваме един срещу друг. Съвсем сами, без политиците да ни налагат това, както например насаждат етническо напрежение.

Вариант 1: Отивате с колата си на работа. Таксиметров шофьор ви засича. Вие го псувате, той ви псува. Изнервяте се. Вие почвате да засичате останалите. Мразите ги! Не искате да говорите с непознати хора. Не ви се занимава с нищо. Боли ви х*я за всичко и всички…

Вариант 2: Отивате с колата си на работа. Таксиметров шофьор ви засича. Присветвате му с фаровете и не му обръщате особено внимание. Той не го и заслужава… На следващото кръстовище вие пропускате друг автомобил. Той ви се усмихва и ви благодари. Изчаквате старата жена на пешеходната пътека. Стигате до офиса. Пишете коментар за българина и се надявате, че след 50-60 години ще можете да умрете спокойни. Знаейки, че децата и внуците ви ще живеят щастливи там, където сте отраснали и вие! В  Б Ъ Л Г А Р И Я!

Не се мразете, защото някой ви напсувал! Не се мразете, защото другият е от София, Перник или живее на село. Не се мразете, защото сте от Левски или ЦСКА (всъщност за това може, но само малко!) Не мразете различните.

Мразете политиците и се борете срещу тях. Само така ще тръгнем нагоре!

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

no-comment.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!