Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ужасяващо: Цвете, което има почти във всеки дом, убива за минути!

дифенбахия

Цветето дифенбахия може да убие за минути, лошото е, че го има почти във всяка къща!

Цвете, което се отглежда във всеки дом може да убие за няколко минути. Растението е много отровно и опасно, и може да унищожи човека само в разстояние на няколко минути.

Това декоративно цвете е познато на всички любители цветари под името дифенбахия. То е предпочитано в домовете и в много учреждения заради пъстрите си листа и красивия си външен вид.

Ужасена, 34-годишна жена от Македония обаче разказала как то за малко не убило малката й дъщеричка. Детенцето й, което било на четири-пет годинки сложило част от листото в устата си. Само след минути хлапето буквално припаднало в ръцете на майка си и направо умирало. Ужасената родителка бързо извикала бърза помощ.

Заради светкавичната намеса на лекарите, тъй като те живеели до спешното отделение, детето й било спасено.

Оказало се, че растението съдържа опасния елемент калциев оксалат, който причинява смърт, ако попадне в организма.

Специалистите потвърждават, че растението наистина може да убие човек за много кратко време. Те съветват растението да се държи далеч от децата. Тях цветето е способно да унищожи в разстояние от една до три минути.

Възрастен човек може да изпрати в отвъдното до петнадесетина минути, ако погълне част от листото му. Сокът на растението също е много вреден. Течността от листата или стъблото могат да предизвикат моментално ослепяване, ако попаднат директно в окото.

Към момента съществуват над петдесет вида от отровното цвете дифенбахия. Цветето не понася течение, както ниски и високи температури, затова домакините го отглеждат в дома си. не се препоръчва да се гледа отровното растение в дом, където има малки деца или домашни любимци, защото по грешка може част от листото да попадне в устата и тогава става страшно.

Ако все пак сте му фен, трябва да имате едно на ум, когато го искате в дома си. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!