Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италия изкарва $329 млн. от US база годишно, ние – 0 лв. от 4

четирите американски бази

Докато България изкарва 0 лв. от четирите американски бази на нейна територия вече над девет години, останалите държави – при това не само в Евросъюза, но и по другите континенти, припечелват нелошо от това и са го превърнали в чудесен бизнес.

Най-много вземат от своите военни американците – за една сграда и 30 дка площ, които е дал за база, щатът Калифорния взема 1 200 000 000 долара. Двоен джакпот удря Флорида – 2 500 000 000 за една база.

На следващо място в класацията е Германия, която за съоръжението Хохенсфелд взема 1 милиард долара, което в днешна равностойност е 1,8 млрд. лева. Закритата миналата година друга база носеше на хазната на бундесрепубликата 97 милиона в зелено всяка година като наем.

Колегите ни от ЕС – италианците, също не могат да се оплачат. Базата във Виченца, от която преди 71 години бяха извършени най-тежките англо-американски бомбардировки над София, включително и на Великден, излиза на американските данъкоплатци 329 000 000 долара като годишен наем. 

Бахрейн, нищо че си има петрол, не прави щедри жестове, ами направо цака щатските военни, чийто бюджет е по-голям от тези на всички останали държави, взети заедно, със 190 милиона долара на база. Това е годишен наем за използване на съоръжението. 

Даже Киргизстан, който не броим за конкурент, взема не само 60 милиона долара годишно, за да имат янките база близо до границите с Русия. Страната си е уредила и 1 милиард инвестиции в инфраструктура покрай съоръжението.

Къде сме ние? Според споразумението, подписано от сегашния вицепремиер Калфин в качеството му на вицепремиер и външен министър при Тройната коалиция, американците безплатно се ширят в „съоръженията за съвместно ползване” в Ново село, Безмер, Граф Игнатиево и Айтос като имат право да държат в тях до 5000 войници. Число, което в момента се дискутира дали да не бъде увеличено, както и дали обекти като гарата в Зимница да не бъдат присъединени към комплекса съоръжения, разкри депутатът Илиан Тодоров, който даде и другите данни. В началото са ни обещани инвестиции в инфраструктура и откриване на хиляди работни места в замяна на щедростта на бедната българска хазна към Големия брат. 

Първите поръчки, дадени от базите обаче не бяха разплатени на българските фирми – подизпълнители и имаше протести по този повод. След това инвестираните според САЩ 60 милиона долара се ограничават само вътре в базите им. Там български граждани работят предимно като чистачки и готвачки, пък и се броят на пръсти.

Идва време за предоговаряне за нов 10-годишен срок на базите, още повече, че в София и Горна Малина вече подготвяме нови две съоръжения – този път на НАТО, а 26 US танка пристигнаха у нас. /19min.bg

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!