Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ангел Джамбазки с остро писмо към своите колеги от ПЕС. "Нещо май сте я проспали, тази...

Българският депутат от Европейския парламент Ангел Джамбазки се обърна с остро писмо към своите колеги, членуващи в групата на ПЕС в Европейския парламент

Ангел Джамбазки

Нещо като отворено писмо до българските членове на Европейския парламент, в групата на ПЕС.

Уважаеми колеги, български представители в ЕП, в групата на ПЕС!

Нещо май сте я проспали, тази изключително неуместна и нечестна позиция на групата си. При цялото ми уважение, да вземете да я запознаете тази ваша група с фактическата обстановка около границите на циганските автономии в България, да вземете да им разкажете как живеят и българските граждани и ваши избиратели, жертви на етническата битова престъпност.

Тези, които оцеляват по границите и на катуна в община Гърмен, и на този в Орландовци, и на останалите стотици знайни и незнайни улици-граници в Отечеството.

Вземете и уведомете „говорителя си по ромски въпроси“ (леле леле), че докато е умувана тази, нямаща нищо общо с живия живот „позиция“, пиян до козирката циганин-камикадзе торпилира полицейски бус в Орландовци и изпрати български полицаи в болница, защото малко преди това са му взели книжката.

Вероятно по вашите критерии, да вземеш шофьорската книжка на пиян като змей български гражданин от цигански произход, е тежка дискриминация и етнически мотивирано насилие. Сигурно е бързал да се „интегрира“ с колата си в полицейския бус. Успя. До някъде.

Разкажете на госпожа Пост за среднощния уестърн в Ихтиман, при който „неинтегрираните“ обитатели на местния цигански вигвам щурмуват и опердашват двама „бледолики“ младши полицаи. Целта е била да освободят от полицейски плен член на общността, който е дезинтегрирал смело и безотговорно няколко прозореца, каси и врати в блока, където вероятно живее. За ужас на останалите граждани и данъкоплатци.

Разказвайте им ги тези работи на социалистите, демократите, либералите и прочее, когато се напъват да пишат гневни писма по тази напълно неизвестна за тях тема. На тях им е простено, Гърмен им е далечно и непознато място. Но, отново повтарям, там живеят български граждани, част от които са и ваши избиратели.

И при следващото писмо, не забравяйте да ги попитате – къде им е революционния социалистически човекозащитен план, когато властта на френския социалист Оланд събаря цигански катуни и жандармерията разритва безцеремонно тези толкова мили, ама неинтегрирани европейски граждани.

В противен случай, социалистическия ви „гняв“ е просто банален двоен стандарт, лицемерие и политическа конюнктура. За сметка на българските граждани, които имат нещастието да живеят до така скъпите на евросоциализЪма цигански катуни. 

Ангел Джамбазки

……………

Конституция на Република България

 Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!