Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Варуфакис: Кредитът за Гърция е корупционно престъпление срещу народа! Парите не стигат до хората, а са в ръцете на банкерите

Кредитът, отделен за Гърция от Евросъюза, има корупционна основа и не само постави страната ни в безизходно положение, но и разстрои отношенията между Атина и Берлин. Това е казал в интервю за телеканала RT бившият финансов министър на Гъреция Янис Варуфакис."Гърците тези пари никога не са ги получавали. Те стигаха до банкерите. Те предоставиха кредит на най-неплатежоспособната страна като обичайни корумпирани банкери и така извършиха престъпление против човечеството.

Те настроиха една горда нация против друга", отбелязва Варуфакис.

Според него кредитът обрича Гърция на постоянна задлъжнялост, която е невъзможно да се изплати, а това е довело до охладняване на отношенията с Германия.

В крайна сметка, смята Варуфакис, излъгани са и двете страни, защото „гърците реално не са получавали пари, а в основата си те са в ръцете на френски и немски банкери”.

Той допълва, че Еврокомисията разработва трета кредитна програма за Гърция в общ обем от 80 до 90 млрд. евро.

Както е известно, днес гръцкият парламент трябва да приеме основните законодателни промени, за да се отпусне финансова помощ на страната./БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!